Alanya'daki Orman Yangını

Alanya'nın Güzelbağ beldesi Alara Vadisi'nde 2 gündür etkili olan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Alanya'nın Güzelbağ beldesi Alara Vadisi'nde 2 gündür etkili olan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, Güzelbağ Orman İşletme Şefliği'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın çıkan arazinin çok kırık ve parçalı olduğunu, bu yüzden de müdahale şansının çok zor olduğunu ifade etti.

Yangının Antalya'nın en zor bölgesinde çıktığını dile getiren Kaşan, "Güzelbağ'da ilk çıkan yangın çok zor şartlar söndürüldü. Şimdi Bayır köyünde Alara Vadisi bölgesindeki yangına müdahale ediyoruz. Ancak derin bir vadi ve vadiyi kesen kapalı havzalar var. Rüzgar ve hava şartları çok değişken. Dolayısıyla çalışmalar etkileniyor" dedi.

Reklam
Reklam

Yangına güney, doğu ve batı hattından kontrollü bir şekilde yaklaştıklarını dile getiren Kaşan, "Yer yer insanla müdahaleler ediyoruz. Ancak insan müdahalesinin olmadığı yerde hava araçlarıyla yangını basarak, tepeye çıkmasını engellemeye çalışıyoruz. İki gündür söndürülememesinin nedeni, bir müdahale zafiyeti değil. Coğrafi şartların sağlıklı müdahaleye izin vermemesidir. Zaten üç gündür ekiplerimiz yangın söndürmek için çalışıyor" diye konuştu.

Yangının tam anlamıyla söndürülmesi için insan elinin değmesi gerektiğini vurgulayan Kaşan, "Bölgede herhangi bir köyün tehlikesi söz konusu değil. En yakın köy olan Bayır köyünde de bir tehlike yok. Kontrollü bir şekilde yangını söndürme çalışmalarına devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaşan, şu ana kadar 100 hektardan fazla bir alanın yandığı yangına 250 işçi, 8 hava aracı ve 50'den fazla yer aracı ile müdahale ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: