Alanya'yı fırtına vurdu

ANTALYA (İHA) - Alanya'da dün akşam saatlerinde başlayan fırtına, hayatı felç etti. Hızı saatte 78 kilometreye ulaşan fırtına, ağaçları kökünden koparırken; elektrik telli koptu, direkler ortadan ikiye bölündü. Kimi ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde fırtına nedeniyle kopan elektrik telleri, büyük tehlikelere yol açtı. Kopan teller, uzun süre yolların kapanmasına ve trafiğin tıkanmasına yol açtı. Bazı elektrik ve sokak lambası direkleri ortadan kırıldı ve yollara düştü. Elektrik telleri ve direklerin onarımı saatler sürdü. İlçe ve beldelerin bazı kısımlarına uzun süre elektrik verilemedi. Park halindeki bazı araçlar, devrilen ağaçların altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Devrilen ağaçların ve kopan tellerin yanı sıra telefon kulübeleri de yerlerinden çıktı.

Reklam
Reklam

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, fırtınanın yağmurla birlikte bir gün daha devam edeceği öğrenildi. Yetkililer, tekneci ve balıkçılardan olumsuz hava koşulları nedeniyle bir süre daha denize açılmamalarını istedi.