Alaplı Anadolu Lisesi Almanya yolcusu

Alaplı Anadolu Lisesi öğrencileri, proje çalışması için Almanya'ya gitti.

Alaplı Anadolu Lisesi öğrencileri, proje çalışması için Almanya'ya gitti.

Okul Müdürü Cevat Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 idareci, 3 öğretmen ve 9 öğrenciyle birlikte Almanya'nın Ulzburg şehrinde bulunan Padagogisher Austauschdienst isimli okulda ortak proje çalışması yapacaklarını söyledi.

Hamburg ve Lübeck şehirlerinde "Okul ve hayat eğitiminde temel öğeler" adlı projeleri gereği bir dizi ziyaretlerde bulunacaklarını anlatan Çevik, şöyle konuştu:

"Adı geçen okulun projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından organize edilen Comenius projeleri dahilinde onay alıp kabul edilmişti. İngiltere koordinatörlüğünde başlayan çalışmalara Alaplı Anadolu Lisesi dışında Polonya, İspanya ve Almanya katılıyor. Ekip çalışmalarına 2010 yılının Eylül ayında başlamış ve Ocak 2011 de ilk ziyareti İngiltere'ye yapmıştık. Daha sonra kısa aralıklarla projeye katılan tüm ülkeleri ziyaret edip, öğrenciler eşliğinde sunumları yapılmaktadır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz