Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu:

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, "Belediye nüfusunda geçen yıl 373 artış olması bizleri memnun etmiştir" dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, "Belediye nüfusunda geçen yıl 373 artış olması bizleri memnun etmiştir" dedi.

Çimenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)rakamlarına göre Alaplı ilçe merkezi nüfusunun arttığını söyledi.

İlçe merkezi nüfusunun 2011 yılında 17 bin 750 iken geçen yıl 18 bin 123'e yükseldiğini belirten Çimenoğlu, şöyle konuştu:

"TÜİK, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Belediye nüfusunda geçen yıl 373 artış olması bizleri memnun etmiştir. Alaplı köylerinde ise nüfusunda bir düşüş var. Alaplı merkez nüfusunda bir azalma olmadığını tahmin ediyorduk. Tahminlerimiz yanılmadığımızı gördük. İlçemiz giderek büyüyor gelişiyor. Önümüzdeki yıllarda Zonguldak'ın batıya açılan kapısı olan Alaplı yatırımlarıyla, yeni iş yerleriyle, şehirleşmesiyle, nüfusunu daha çok arttıracağını inanıyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz