Alaplı Deresi'nde Av Yasağı Uyarısı

ZONGULDAK (AA) – Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı Deresi'nde tırıvırı ağla balık avlanmasının yasak olduğunu bildirdi.

ZONGULDAK – Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı Deresi'nde tırıvırı ağla balık avlanmasının yasak olduğunu bildirdi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derede tırıvırıyla balık avlandığına dair şikayetler aldıklarını söyledi. Söz konusu ağı kullananlar ve satanlar hakkında ihbarları değerlendirdiklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Tırıvırıyla genellikle küçük balıklar avlanıyor. Bu da balık neslinin yok olmasına yol açabiliyor. Av ürünleri satan bayilere denetimlerimizi arttırdık. Dere kenarlarında zaman zaman kontroller de yapılıyor. Tırıvırıyla balık avlamanın cezası 850 liradır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: