Alaplı Kaymakamı ana okulunu ziyaret etti

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç Çay Köyü Sarıkadı mahallesinde açılan ana okulunu ziyaret etti.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç Çay Köyü Sarıkadı mahallesinde açılan ana okulunu ziyaret etti.

İlçe milli eğitim müdürü Hüseyin Taşıran ile birlikte ana okulunu ziyaret eden Malğaç öğrencilerle ve öğretmenle sohbet etti.

Anaokulunda bulunan 15 öğrenciye çeşitli hediyeler ve dış fırçası dağıttı.

Kaymakam Yıldıray Malğaç gazetecilere yaptığı açıklamada 2012 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında düşündüğümüz faaliyetlerden birisini burada uygulamaya çalıştık. ilçemizde ana oklullarında okullaşma oranı %35 ler civarında idi.Biz bunu Türkiye ortalaması %50-60 lara çıkarmayı hedefliyoruz. Sarıkadı, İsafakıllı , Çamlıbel, Çamcılar mahallesinde ana okullları açtık. Burada amaç tüm öğrencilerimizin okullara devamını sağlamaktır.

Reklam
Reklam

Ana okullarının çocukarımıza çok büyük faydaları var. İlkokula hazır geliyorlar. Başarılarıda artıyor. Burada bir ilkokulumuz var.Buranın zemini vardı .biz üstünü çatı ile kapattık eşyalarını temin ettik.İlk defa Sarıkadı’da ana okulu açılıyor.

Burada bir ilkokulumuz var. Biz eğitimin kalitesinin yükselmesi için katkılarımızı sürdüreceğiz.Burada desteği olan herkese teşekkür ediyorum.

Malğaç daha sonra Sarıkadı İlkokulunu ziyaret etti.Öğrencilere çeşitli sorular sordu .Tüm öğrencilere diş fırçası dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: