Alaplı Müftülüğü konser verdi

Alaplı İlçe Müftülüğü İlahi Korosu, Türk Tasavvuf Musikisi konseri verdi.

Alaplı Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik Ulu Cami’de üç ay boyunca düzenlenen Türk Tasavvuf Musikisi, Güzel Ezan Okuma Kursu’nda kurulan Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Alaplılara konser verdi

Alaplı İ.M.K.B Anadolu Öğretmen Lisesi Kültür Salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal Marşını okunmasıyla başladı. Kuranı-ı Kerim okunmasını ardından konuşan Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, kursa devam eden 35 din görevlisi için Ulu Cami’de Türk Tasavvuf Musikisi Kursu açtıklarını söyledi. Baş, gönül isterdik ki İlçemizde bu organizasyonu daha büyük bir salonda yapmak ancak yeterli salonumuz bulunmadığı için dışarıda kalan arkadaşlarımızdan özür diliyorum dedi.

Reklam
Reklam

Hocalarımız yaklaşık 3 aydır tasavvuf Musikisi ve ezanı güzel okuma kursu gördüğünü anlatan Baş, “ Şef Neyzen Ali Ortapınar tarafından, din görevlilerimiz 3 aydır ezanı güzel okuma ve Türk Tasavvuf Musikisi kursu görmekteydi. Bu kursun ardından hocalarımız böyle güzel bir program hazırlamışlar. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut ise, Din görevlilerimizin 3 aydır gördüğü kursun sonunda böyle güzel bir konser düzenleyecekleri için başta İlçe Müftülüğümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu

İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevlisi iken emekliye ayrılan öğretim görevlisi Neyzen Ali Ortapınar yönetimindeki 35 din görevlisinden oluşan koronun verdiği konser halkın beğenisini topladı.

Salon gelen dinleyicilere yetmedi. Neyzen Ali Ortapınar, yaptığı açıklamada, bu hizmeti vermekten son derece memnun olduğunu belirterek, “Böylesine güzel bir çalışma içerisinde olduğum için son derece mutluyum. Bu mutluluğumu din görevlileri arkadaşlarımın ilgileri ve azimleri daha da artırıyor. Çalışmalarımızın verimini verdiğimiz konserle aldık.” dedi

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Şef Neyzen Ali Ortapınar eşliğinde din görevlileri korosu Segah-Hüzzam, saba, uşak, hicaz ve Rast makamında eserler seslendirdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konserde Saba makamında ve Hüseyni makamında ezanlar okundu.

Prgram sonunda Neyzen Ali Ortapınar'a Alaplı Kaymkamı Yıldıray Malgaç ve Zonguldak Müftüsü Refik Bulut tarafından plaket verildi.

Yapılan dua ile program sona erdi.

Programı, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu,Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan,Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Bolu Müftü Yardımcısı Halil Taşpınar, Karabük Müftü Yardımcısı Mehmet Türkoğlu, daire müdürleri, Oda ve Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz