Alaplı'da 23 Nisan Coşkusu, Alana Sığmadı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecan ve coşku ile kutlandı.

Alaplı ilçesinde kutlamalar, sabah Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlama gösterileri ise Alaplı Belediyesi Spor Sahası'nda yapıldı. Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Levent İşcan ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun, törene katılan gösteri grupları, öğrenciler ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan gösteriler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmaları, halk oyunları gösterileri ve yarışmalarla devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişiyle sona erdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na bu yıl halkın ilgisi geçen yıllardan daha büyük oldu. Alaplı Belediyesi tarafından yaptırılan çim spor sahasının yaklaşık 2 bin kişi oturma kapasitesine sahip tribünleri tamamen dolarken, çok sayıda vatandaş da bayramı ayakta izledi. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bayram kutlamalarının ardından yaptığı açıklamada, önümüzdeki aylarda yaklaşık 500 kişi oturma kapasitesine sahip yeni bir tribün ilavesi yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "Törene katılan öğrenciler dışında, yaklaşık 2500'e yakın vatandaşımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı izledi. Alaplı'nın kent nüfusunun yaklaşık 18 bin civarlarında olduğu göz önüne alınırsa, halkın yüzde 15'ine yakınının bayramı büyük bir coşkuyla ve heyecanla izlemesi, bizim için gerçekten büyük bir onur ve mutluluk kaynağı. Biz de, Alaplı Belediyesi olarak halkımızın bu ilgisini karşılıksız bırakmayacağız ve 500 kişi oturma kapasitesine sahip bir tribün daha ilave edeceğiz. İlgi daha da artarsa, tribün kapasitesini daha da artıracağız. Bayramı büyük bir katılımla, büyük bir coşkuyla kutlamamıza vesile olan hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: