Alaplı'da Anız Yakılmaması Uyarısı

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, fındık toplama sezonu öncesi bahçelerde yakılan anızların orman yangınlarına sebep olabileceğini bildirdi.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, fındık toplama sezonu öncesi bahçelerde yakılan anızların orman yangınlarına sebep olabileceğini bildirdi.

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alaplı'da yaz aylarında orman yangınlarının artabileceğine dikkati çekerek, fındık toplama sezonu öncesi bahçelerde anızların yakılmaması gerektiğini söyledi.

Piknikçilerin mangal küllerini ormanlık alanlara dökmemesi gerektiğini ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

"Ormanlık alanların fazla olduğu bir bölgede yaşadığımız için yaz aylarında özelikle büyük çapta orman yangınlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Fındık toplama sezonun yaklaşmasıyla birlikte fındık bahçelerinin temizliğinin yapılmasının ardından toplanan çalı, çırpı ve otlar yakılarak imha edilmek isteniyor. Çıkan kıvılcımlar ise orman yangınlarına sebep olabiliyor. Bu yüzden fındık bahçesi temizlendikten sonra yabani otların yakılmamasını istiyoruz. Bunun dışında ilçemizde piknik alanları orman içlerinde olduğu için burada yakılan mangalların külleri, ormanlık alanlara gelişi güzel dökülerek yangınlara sebebiyet verebiliyor. Yaz aylarında çıkacak her türlü yangına karşı ekibimiz 24 saat göreve hazır şekilde bekliyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: