Alaplı'da Balıkçılar Av Sezonuna Hazırlanıyor

Alaplı ilçesinde amatör balıkçılar, palamut çaparisi yaparak sezon öncesi av sezonuna hazırlanıyor.

Alaplı ilçesinde amatör balıkçılar, palamut çaparisi yaparak sezon öncesi av sezonuna hazırlanıyor.

İlçede 30 yıldır amatör balıkçılıkla uğraşan Halit Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Eylül tarihinde sona erecek avlanma yasağı öncesi palamut çaparisiyle avlanma sezonunun açıldığını söyledi.

Çaparilerini parklarda hazırladıklarını ifade eden Yamana şöyle konuştu:

"15 Ağustos tarihinde sona eren çapariyle palamut ve istavrit avı başlamasıyla birlikte balıkçılar olarak çapari yapmak için parkları tercih ediyoruz. Çaparinin deniz malzemesi satışı yapan yerlerde satış olsa da biz deneyimli balıkçılar kendi çaparimizi kendimiz yapmayı tercih ediyoruz. Biraz zahmetli iş olsa da kendi hazırladığımız çaparilerle palamut tutmak başka bir güzel oluyor. Parkta yaptığımız işi merak edip meraklı gözlerle izleyenlerde oluyor. Hatta çapari bağlamayı öğrenmek isteyenlerde bulunuyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz