Alaplı'da Fındık Işçilerine Yönelik Kararlar

Alaplı Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, fındık işçilerinin çalışma şartlarıyla ilgili bazı kararların alındığını bildirdi.

Alaplı Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, fındık işçilerinin çalışma şartlarıyla ilgili bazı kararların alındığını bildirdi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç başkanlığındaki komisyonun fındık işçilerinin durumunu değerlendirerek ücret, fındık toplama zamanı ve işverenlerin sorumluluklarının belirlendiğini söyledi.

Fındık toplama işinde 16 yaşından küçüklerin çalıştırılamayacağını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Fındık işçilerinin yevmiyeleri 32 lira olacak. İşçilerin sosyal ihtiyaçları işverenler tarafından karşılanacak. Fındık toplamaya saat 07.30'da başlanarak saat 19.30'da sona erecek. İşveren, işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından her türlü güvenliği almak zorundadır. Ücretler kadın erkek farkı gözetmeksizin iş bitiminde defaten çalışan işçiye bizzat ödenecektir. Fındık toplanmasına sahil kesimde 8 Ağustos, orta kesimde 15 Ağustos, yüksek kesimlerde ise 22 Ağustos'ta başlanacak. Belirlenen tarihten önce fındık toplamak yasaktır. Köy ve mahalle muhtarları bu kararı ilan etmek ve yürütmekle görevlidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Sürmeneli / Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: