Alaplı’da Fındık Rekoltesi 8 Bin 500 Ton

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede fındık rekoltesinin 8 bin 500 ton...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede fındık rekoltesinin 8 bin 500 ton olarak tespit ettiklerini söyledi.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede özellikle belli bir zaman sürecinde havaların sisli gitmesinin fındık rekoltesini olumsuz etkilediğini geçen yıl 12 bin ton olan rekoltenin bu yıl 8 bin 500 ton olarak tespit ettiklerini söyledi.

Ziraat Odası Tarım Danışmanı Mühendislerle 20 noktada fındık rekolte tespit çalışması yaptıklarını belirten Türkoğlu, “Ziraat Odamız Tarım Danışmanı Mühendislerimiz Yalçın Yılmaz, Burhan Odabaş ve Eda Şişçi Çiftçioğlu ile birlikte 2013 yılı rekolte tahmini için köyleri dolaştık. Fındığın durumuna bahçelerin durumuna baktık. Gözlemlerimiz ve üreticilerden aldığımız bilgiler doğrultusunda bu sene fındık rekoltesinin az olduğunu belirledik. Ayrıca bu seneki hava muhalefetleri nedeniyle de bazı bölgelerin zarar gördüğü ve mahsulün düştüğünü belirledik. Bölgeye uygun fındık cinsi seçimi yapılmadığından da üretimde düşüş gözüküyor. Bu bilgiler ışığında Alaplı ilçesinde 20 noktada yaptığımız incelemeler sonucunda 99 bin 743 dekar alan ve 6 milyon 982 bin ocak fındık ağacında yaklaşık 8 500 ton fındık rekoltesi beklenmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: