Alaplı’da Iş Sağlığı Ve Güvenliği Anlatıldı

Zonguldak’ın Alaplı Belediyesi idarecilerine, EPS-İSG Eğitim Danışmanlık Merkezi’nce iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda düzenlenen...

Zonguldak’ın Alaplı Belediyesi idarecilerine, EPS-İSG Eğitim Danışmanlık Merkezi’nce iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda düzenlenen konferansla bilgi verildi. Konuşmacı olarak merkezin iş sağlığı ve iş güvenliği (İSG) uzmanı ve teknik eğitmeni Akın Sönmezer ile eğitmenler Suat Çetin ve Tahsin Özyamak katıldı.

Alaplı Belediyesi birim müdürleri ve amirlerinin yanısıra Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün’ün de dinlediği konferansta, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verildi. Yeni çıkan kanun ve yönetmelikler doğrultusunda kurum ve kuruluşların yerine getirmesi gereken yükümlülükler anlatıldı. İSG uzmanı Sönmezer, kurum ve kuruluşlarla bütün işyerlerine, iş güvenliğiyle ilgili yerine getirilmesi zorunlu yükümlülükler getirildiğini belirterek, “Bu yükümlülükler, bakanlık tarafından da uygulamaya ve takip edilmeye başladı. Her işyerinde İSG kurulu oluşturulma zorunluluğu var. Yeni çıkan kanuna göre işyerlerinde, mesleki eğitim yeterliliği olmayanlar çalıştırılmayacak. Her personelin eğitim dosyasında iş güvenliğiyle ilgili belgeler bulunmak zorunda. Ayrıca işyerlerinde, iş güvenliği rehberi de oluşturulması gerekiyor.“ dedi. Sinevizyon gösterimi eşliğinde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında bilgi veren diğer konuşmacılar da yükümlülüklerini yerine getirmeyen işyerlerine ağır yaptırımlar getirildiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Başkan Çimenoğlu, yaptığı açıklamada konferansın çok faydalı geçtiğini ifade ederek, “Alaplı Belediyesi olarak kanunun öngördüğü yükümlülükleri elbette yerine getireceğiz. Ayrıca toplam kaliteyle ilgili olarak da birtakım çalışmalar yapmayı planlıyoruz.“ şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: