Alaplı’da Kur’an Kurslarında Eğitim Ve Öğretim Başladı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Müftülüğü'nce İhtiyaç Odaklı Kur'an Öğretimi kapsamında ilçedeki kurslarda eğitim ve öğretime başlandığı...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Müftülüğü'nce İhtiyaç Odaklı Kur'an Öğretimi kapsamında ilçedeki kurslarda eğitim ve öğretime başlandığı belirtildi.

Alaplı Müftü Vekili Osman Fatih Eryiğit, Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an Kurslarında Hizmet Çeşitliliği Projesi kapsamında başlattığı 'Kur'an Öğreniyorum' programının bu yıl İhtiyaç Odaklı Kur'an Öğretimi adı altında daha da yaygınlaştırılarak uygulamaya konulduğunu söyledi.

Gençlerin, emeklilerin, ev hanımlarının, çalışanların, öğrencilerin ve bütün vatandaşların kendilerine uygun gün ve saatte Kur'an-ı Kerim öğrenmelerine imkan sağlayan proje çerçevesinde ilçede sekiz adet İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursu açıldığını belirten Eryiğit, 7 Kasım 2012 tarihinden itibaren öğretime başlayan Kurslar 31 Mayıs 2012 tarihinde sona ereceğini ve kurslarda, dört dönem halinde gerçekleştirilecek program boyunca kursiyerlere Kur'an-ı Kerim ile birlikte dini bilgiler eğitimi verileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni kursların açılabileceğini kaydeden Eryiğit, ”İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Programı, Başkanlığımızın en önemli eğitim projelerinden biridir. Bu proje ile günlük hayatın koşuşturmasında Kur'an Kurslarına gidemeyen vatandaşlarımız kendilerine uygun olan zamanlarda Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler öğrenme imkanına sahip olacaklardır. Bu amaçla ilçemizde sekiz adet İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursu açılmış olup çoğunluğu ev hanımlarından oluşan 120 vatandaşımız bu kurslara katılmaktadır. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeni kurslarında açılabilecektir. Halen ilçemizde 18 Kur'an Kursu ile birlikte 8 İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursumuz 21 kadrolu ve 14 fahri Kur'an Kursu öğreticisi ile Kur'an eğitimi hizmeti vermektedir. 700 civarında vatandaşımızın bu hizmetlerden faydalanmaktadır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: