Alaplı’da Sahil Parkı Çimlendirme Çalışması

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Belediyesi’nin, Taşbaşı-Erdemyuva deniz dolgu alanı Sahil Parkı’nda başladığı, 15 bin metrekare alan...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Belediyesi’nin, Taşbaşı-Erdemyuva deniz dolgu alanı Sahil Parkı’nda başladığı, 15 bin metrekare alan üzerindeki 1. etap peyzaj çalışmasında sona yaklaşıldığı belirtildi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, sahil parkında birinci etap peyzaj çalışmasının ardından, ikinci etap çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Sahil parkını Kurban Bayramı’na kadar çimlendirerek halkın hizmetine sunacaklarını belirten Çimenoğlu, ”Alaplı Sahil Parkı’ndaki 1. etap çalışmalarımızın artık son aşamasına geldik. Dolgu alanımız yaklaşık 120 bin metrekare. Bunun 70 bin metrekaresi şu anda doldurulmuş durumda. Biz burayı, yapılacak peyzaj çalışması açısından dört bölüme ayırdık. Birinci bölüm, 15 bin metrekare idi. Sahil parkının birinci bölümünü artık tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra ikinci bölümde çalışmalara başlayacağız. Rulo çim sermek suretiyle, çimlendirme çalışmasına başladık. Burada yaklaşık 4 bin metrekare çim alan var. İlk etapta 2 bin metrekare alanı çimlendireceğiz. Daha sonra da kalan 2 bin metrekareyi çimlendireceğiz. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından birinci etaptaki çalışmaları artık hemen hemen tamamlamış olacağız. Burada, çocuk oyun grupları kurduk, yanında da boş bir alan bıraktık. Bu alana da, gençler için bir aktivasyon merkezi kuracağız. Yani, bir tarafta çocuklar eğlenirken, diğer tarafta gençler eğlenecek. Gençler için kurulacak bu alanda, açık hava golf, açık hava bowling ve açık hava satranç sahası oluşturacağız. Yanındaki Aile Çaybahçesi’ni de yeniden aktif hale getireceğiz. Çaybahçesinde oturan aileler, çocuk oyun alanında oynayan çocuklarına hem göz kulak olabilecekler, hem de kendileri eğlenme dinlenme imkanı bulacaklar. Burayı, çaybahçesi ile bütünleşecek bir konsept haline getiriyoruz. İnşallah, Kurban Bayramı’na kadar çimlendirilmiş şekliyle halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: