Alara Birinci Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde Türkiye’de ilk kez bir oteller grubu tarafından düzenlenen ‘Alara birinci uluslararası kültür...

Antalya’nın Alanya ilçesinde Türkiye’de ilk kez bir oteller grubu tarafından düzenlenen ‘Alara birinci uluslararası kültür ve sanat festivali’ Türk, Macar ve Azeri sanatçılardan oluşan 'Umut Trio', 'Renata Quartet' ve 'Alara Quartet' adlı grupların konseriyle sona erdi.

Alanya’da Alara Oteller Grubu tarafından düzenlenen ‘Alara birinci uluslararası kültür ve sanat festivali’ final konseriyle sona erdi. 3 Temmuz'da Alara Star Otel'de başlayan festivalin kapanış konseri Alara Park Otel'de düzenlendi. Türkiye, Macaristan, ve Azerbaycan'dan 'Umut Trio', 'Renata Quartet' ve 'Alara Quartet' adlı gruplar izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Türk müzisyenlerden oluşan Alara Quartet'in konseriyle başlayan festival daha sonra Dilara Kerimova'nın eşliğinde Azeri vokal Mohammed Gorji ve Günay Kasımova'dan oluşan 'Umut Trio' sahneye çıktı. Azeri sanatçılar söylediği 'Evleri var hana hana' ve 'Sarı gelin' adlı türkülerle izleyenlerden alkış aldı. Konser sonunda Alara Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Gürel, festivalin sanat yönetmeni Ali Can Güzel'e plaket verdi. Alara Park Otel Genel Müdürü Murat Demircan da, festivalin gelecek yıl seyahat acenteleri, otelciler dernekleri ve belediyelerle ortak çalışma yaparak geliştireceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Dünyada ilk kez bir otel tarafından festival yapıldığını vurgulayan Festivalin müzik direktörü Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Murat Sümer, Uluslararası olması nedeniyle Macaristan, İran, Azerbaycan ve Türkiye'den gruplar katıldığını ifade etti. Festivalin sanat yönetmeni Ali Can Güzel, bu festivalin dünyada başka bir örneği olmadığını belirtti. Bu festivalin teklifini aldığında oteller grubu olması nedeniyle ilk başta şaşırdığını ifade eden Güzel, “Genellikle belediye, vakıf veya dernekler tarafından bu tür festivaller organize edilir. Bunu bir oteller grubunun düşünmesi beni çok heyecanlandırdı. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir organizasyon gerçekleştirdik. Gelecek yıllarda daha fazla ses getireceğine inanıyorum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: