Alaşehir, 12 Yıl Aradan Sonra Kadın Hafız Çıkardı

Alaşehir İbrahim Çakır Kız Kur'an Kursu öğrencisi Merve Kral, Manisa'da katıldığı hafızlık sınavında başarılı olarak...

Alaşehir İbrahim Çakır Kız Kur'an Kursu öğrencisi Merve Kral, Manisa'da katıldığı hafızlık sınavında başarılı olarak ilçenin 12 yıl aradan sonra çıkardığı ilk kadın hafızı oldu.

Alaşehir’de 12 yıldır ilk kez kadınlarda hafızlığı kazanma başarısını gösteren Merve Kral, altın ile ödüllendirildi. Geçen günlerde kuran kursunda düzenlenen yemekte Alaşehir Müftülüğü tarafından çeyrek altın ve 500 TL'lik para ile ödüllendirilen Merve Kral, bu kez Alaşehir Muharip Gaziler Derneği tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. Alaşehir Muharip Gaziler Derneği Lokali’nde düzenlenen törene Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, Derneğin Başkanı Osman Saraç, Kur’an Kursu hocası Huriye Kula katıldı.

Reklam
Reklam

Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, İbrahim Çakır Kız Kur’an Kursu’nda 11 kızın hafızlık eğitimi gördüğünü belirterek şöyle konuştu:"Bunlardan Merve Kral Manisa’da girdiği sınavda başarılı olarak, hafızlık ünvanını kazandı. Diğer adaylarımızda bu başarıyı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. 12 yıl sonra Alaşehir’de bir kızımız hafızlık ünvanını kazanmıştır. Bu başarıyı onurlandırmak için kızımızı çeyrek altın ve 500 TL para ödülüyle ödüllendirdik. Başarıların yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Alaşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Saraç ise "Şehrimizde uzun bir aradan sonra böyle bir başarının yakalanması nedeniyle bizlerde kızımıza bir ödül vermeyi uygun gördük. Kızımızı bu alanda başarılarının artması, onore olması için çeyrek altınla ödüllendirmeyi uygun gördük. Başarılarının devamını dileriz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: