Alaşehir Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Dinçer: "Alaşehir'den Günde 100-140 Tır Yaş Üzüm Ihraç Ediliyor"

Alaşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Dinçer, ilçedeki yaş üzüm işletmelerinden günde ortalama 100-140 tır yaş üzüm ihracatının yapıldığını

Alaşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Dinçer, ilçedeki yaş üzüm işletmelerinden günde ortalama 100-140 tır yaş üzüm ihracatının yapıldığını belirtti.

Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen Eylül ayının 9'unda 52 bin 470 ton yaş üzüm ihracatı yapılırken, bu yıl Eylül'ün 9'unda yaş üzüm ihracatının 74 bin 702 tona çıktığını söyledi.

İlçeden günde 80-100 tır yaş üzümün Rusya'ya gönderildiğini ifade eden Dinçer, "Alaşehir'den günde 100-140 tır yaş üzüm ihraç ediliyor. Bu rakamlar günlük olarak değişiklik göstermektedir. Avrupa'ya gönderilen üzümlerin yüzde 50'si Ukrayna'ya gönderilmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan / Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz