Alaşehir’de Öğretmenler Günü Kutlandı

Alaşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.Beşeylül İlkokulu Bahçesinde kavurmalı pilav ikram edilmesi ile başlayan...

Alaşehir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Beşeylül İlkokulu Bahçesinde kavurmalı pilav ikram edilmesi ile başlayan tören Şehir Sineması'nda yapılan kutlamalarla sona erdi. Sekine Evren Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve Şehir Sineması'nda yapılan kutlama törenlerinde, görev şehidi öğretmenler için hazırlanan kısa drama oyun izleyenleri ağlattı. 16 yeni öğretmen görev andı içerken, 12 öğretmen de emekliye ayrıldı. Beşeylül İlkokulu bahçesinde Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye başkanı Gökhan Karaçoban, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Taylan ve öğretmenlerin katıldığı kavurmalı pilav ikramından sonra, kutlamalara Şehir Sineması'nda devam edildi.

Reklam
Reklam

Sekine Evren Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan kutlama törenleri Şehir Sineması'nda yapıldı. Protokol, buradaki kutlamaya da katıldı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Taylan, günün anlam ve önemini belirterek, "Eğitim ve öğretim konusu doğrudan insan yetiştirme ile ilgili olup, topluların gelişip şekillenmesinde birinci derece rol oynamaktadır. İleri devletlerile yarışabilmenin temelinde modern eğitim yatmaktadır. Bizler başöğretmen Atatürk'ün dediği gibi 'Cumhuriyet fikir, bilim, teknik ve beden yönünden kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister, yeni kuşağı bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir' diyetrek, öğretmenliğin önemini vurgulamıştır. Öğretmenler, sürekli toplumun önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı önüne çıkacak zorluklar bizleri asla yıldırmayacaktır. Ancak unutmayaklım ki; kendisini kontrol edemeyen bir öğretmen öğrencisini hiç kontrol edemez, kendi eksikliğini gören ve onu tamamlayan bir öğretmen başarıya adaydır" diyerek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Reklam
Reklam

Alaşehir kaymakamı İnan da, şunları söyledi: "Bir toplumun en üst seviyesinde olan kişilerin burayya gelişlerinin temelinde öğretmen vardır. İlmi seviyesi yüksek olan toplumlarda, medeni seviye de yüksektir. Çocuk için anne-babadan sonra ilk sırda olan, hatta bazen anne-babadan da öne geçen tek varlık öğretmendir. İşini yapan bir meslek sahibi nasıl iyi yönleriyle anlatılırsa, öğretrmenlikte de işini iyi yapan eğitimciler ön plana çıkmaktadır. İlim verenlere değer verirsek, onların çalışmasına ortam yaratırsak başarımız artar, medeniyetimiz gelişir. İlmi yönden gelişen toplumlar, medeni yönden de gelişirler. Tüm öğretmenlerimzin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

DRAMA AĞLATTI

Törende şiirler okundu.Göreve yani başlayan 16 öğretmen yemin ederek,yeni görevlerine başlarken, 12 eğitimci de emekliye ayrıldı. Emekliye ayrılan öğretmenlere emeklilik şilti verildi. Tören müzik öğretmenlerinin oluşturduğu koronun seslendirdiği günün anlamına uygun şarkılarla sona erdi.

Bu arada, Sekine Evren Kız Meslak Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanıp, sahnelenen kısa drama poyun izleyenleri ağlattı. Görev başında terör, deprem, kaza gibi nedenlerle şehit olan öğretmenleri canalandıran öğrenciler, kefeni andıran beyaz kıyafetleriyle şehit öğretmenlerin görev aşkını drama ile anlattılar. Oyunun sonunda Türk Bayrağı'na sarınmış öğretmen tablosu izleyenleri ağlatırken, oyuncular alkış tufanıma tutuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: