Alaşehir'de Üretimine Başlanan Üzümlü Ekmek Tanıtıldı

AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Alaşehir ilçesinde bir fırında üretimine başlanan üzümlü ekmeğin tanıtımını, Manisa'daki...

AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Alaşehir ilçesinde bir fırında üretimine başlanan üzümlü ekmeğin tanıtımını, Manisa'daki Manolya Meydanı'nda yaptı. Yurttaş, amaçlarının üzümün tanıtılıp talebin artması için merkez ve ilçelerde en az iki veya üç fırında üzümlü ekmek üretimine geçilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Üzümlü ekmeğin İstanbul’da "altın ekmek", Ankara’da ise "şampiyon ekmek" adıyla üretildiğini aktaran Yurttaş, her gramajda yapılabileceğini ifade etti.

Fırıncıların, üzümlü ekmeği normal ekmek fiyatında satabileceğini dile getiren Milletvekili Yurttaş, “Üzümlü ekmeğin tanıtımı tam gerçekleşinceye kadar isteyen fırıncıların üzüm ihtiyacını, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın desteğiyle biz karşılayacağız. Bu konuda Fırıncılar Odası ile görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi. Türkiye genelinde de üzümlü ekmek üretimiyle ilgili çalışmalar yapacaklarını belirten Yurttaş, “Afyon’un haşhaşlı ekmeği varsa Manisa’nın neden üzümlü ekmeği olmasın? Üzüm, antioksidan deposudur. Manisa’ya diğer illerden gelen vatandaşlarımız, ayrılırken mesir macunu alırdı. Bundan böyle mesir macunu, üzüm ve üzümlü ekmek alacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Üzümün tek başına adeta eczane olduğunu söyleyen Muzaffer Yurttaş, şunları kaydetti: “Bir sağlık deposudur. Faydaları saymakla bitmez. Ülke olarak ne yazık ki bu konuda yeterli bilgiye sahip değiliz. Örneğin karaciğer hastalıkları ve kansızlığın tedavisinde etkili bir besin maddesidir. Antioksidan, antiaging, kan yapımına yardımcı ve kanserden koruyucu etkileri bilinmektedir. Siyah üzüm kabuğunda bulunan resveratrol maddesi, antikanserojen ve antioksidan özellikleri taşımakta, beyin hücrelerini korumaktadır. Üzümün çekirdeğindeki diğer bir madde olan quersetin ise kan yapımına yardımcı olmaktadır. Bu yolla damarların sağlığını da olumlu etkilemektedir. Üzümün güçlü antioksidan özelliği E vitamininden 50, C vitamininden ise 30 kat daha fazladır. Her gün düzenli üzüm yenmesi durumunda unutkanlık problemine en büyük çözümdür. Hafızayı güçlendirir, zekayı açıcı etkisi vardır. Önemli bir enerji kaynağı ve hormon düzenleyicidir. Anne sütünü arttırıcı etkisi vardır. Vücut direncini artırır. Aşırı yorgunluk ve bitkinliğe karşı en önemli besin kaynağıdır. Kuru üzüm hoşafı, bağırsak rahatsızlıkları ve kabızlığı giderir. Üzüm pekmezi, kansızlık çekenlerin en büyük yardımcısıdır.”

Reklam
Reklam

Tanıtım toplantısına AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve diğer partililer de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: