Albaraka, Balkan ülkelerine odaklandı

Katılım bankası Albaraka, şube sayısını 125’e çıkartırken geçen sene 2 bin 175 olan istihdamını 2011...

Katılım bankası Albaraka, şube sayısını 125’e çıkartırken geçen sene 2 bin 175 olan istihdamını 2011 sonunda 2 bin 500 'e çıkarmayı hedefliyor. Ülke dışında da şube açmaya odaklanan kurumun genel müdürü Fahrettin Yahşi, bu bağlamda ilk adımı Erbil’e şube açarak atacaklarını bildirdi.
Balkanlar’a açılma konusunda da girişimleri bulunduğunu kaydeden Yahşi, Arnavutluk ve Bosna Hersek’te ortaklık gayreti içinde olduklarını, Kosova’da böyle bir açılım yapabileceklerini dile getirdi.
Albaraka, ülke içi ve dışında yeni yatırımlara hazırlanıyor. 2011 ilk yarısını ve hedeflerini basına açıklayan Genel Müdür Yahşi, ilk dış şubeyi Erbil’de açacaklarını duyurdu. Irak ile Türkiye arasında köprü görevi görecek şube, ağustos ayında törenle hizmete girecek.
Albaraka’nın 113 şubesiyle ve 2 bin 400’ü aşkın elemanı ile hizmet verdiği müşterileri için ‘bereketli gelir kapısı’ olmaya devam ettiğini belirten Yahşi, “2011 ilk çeyreği itibariyle 8,6 milyar TL aktif büyüklüğü ve 879 milyon TL öz kaynak büyüklüğü bulunan kurum, toplanan fonlarını 7 milyar TL’ye, kullandırılan kredilerini ise 6,4 milyar TL’ye çıkarttı. Bu senenin ilk çeyreğinde 41,2 milyar TL net kar elde eden Albaraka, hedeflediği karlılığı devam ettiriyor.” dedi.
SENE SONUNA KADAR ŞUBE SAYISINI 125’E ÇIKARACAK
Albaraka, 31 Aralık’a kadar 12 yeni şube açarak faaliyet yürüttüğü şube sayısını 125’e çıkaracak ve 2011’de istihdamını bir önceki seneye göre 325 kişi artırarak toplamda 2 bin 500’e çıkaracak. Vergi sonrası net kârının ise 160 milyon TL’ye tırmandıracak. Bankanın topladığı fon ve kullandırdığı kredilerde daha da büyüyeceğini vurgulayan Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi şunları ifade etti:
“Gündemimizde uluslararası piyasalardan temin etmeyi öngördüğümüz ayrı fon kaynakları bulunuyor. Bu kaynaklarla bilanço yapımızı artırmayı hedefliyoruz. Hâlihazırda, Türkiye dış ticaret hacminin yüzde 1’inde payı bulunan Albaraka, diğer grup bankalarının yer aldığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki etkinliğini kullanarak orta ile uzun vadede Türkiye’nin dış ticaret hacmindeki payını artırmayı da hedefliyor. Bu büyüme sürecinde faizsiz bankacılık ilkelerine bağlılık, aktif kalitesi, büyüme, karlılık ve müşteri odaklı hizmet anlayışımız bankamızın öncelikleri olmaya devam
edecektir.”
Türkiye ile bağları güçlü ülkelerde şube açacaklarını anlatan Fahrettin Yahşi, “Erbil’in Türkiye ile çok güçlü ticari bağları bulunuyor. Türk işadamlarının etkin rol oynadığı bir bölge. Albaraka’nın ülke dışındaki bu ilk şubesinin, Irak ile Türkiye arasındaki bağların daha da güçlenmesine önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.
Kurum olarak Balkanlar’a açılma konusunda da girişimleri bulunduğunu aktaran Yahşi, Arnavutluk ve Bosna Hersek’te ortaklık gayreti içinde olduklarını, Kosova’da da böyle bir açılım yapabileceklerini ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz