Albaraka‘dan Sanayiciye Limitsiz Kredi

Katılım Bankası Albaraka Türk, İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerine kredi kullanımında limit uygulamayacak, vadeyi 48...

Katılım Bankası Albaraka Türk, İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerine kredi kullanımında limit uygulamayacak, vadeyi 48 aya kadar yayacak. TL için yüzde 0,85, döviz için yüzde 0,50 olarak belirlenen kar payı da talep halinde yeniden ele alınacak.

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi ile İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük tarafından imzalanan protokole göre ay ay ödenecek kredi hammadde, emtia, makine, techizat, menkul ve gayrimenkul dâhil her türlü mal alımlarını kapsayacak. İmza töreninde söz alan Fahrettin Yahşi, finans sektörünün reel sektör ile yakın ve güçlü bağları bulunduğu vurguladı. İSO’nun Türkiye’nin en büyük sanayi odası olduğuna belirten Yahşi, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu protokol bizim için gayet önemli. Belge ile sanayiciyi kredi ile buluşturma, para ve vade imkânlarımızdan yararlandırma niyetindeyiz. Bu anlaşmadan her iki tarafın da yararlanacağını umut ediyoruz ve biliyoruz. Protokolün içeriğine de değinmeliyim. Bir defa kredinin sınırı ya da limiti yok. İSO üyeleri tarafımıza başvurduğunda uygun şart ve vadelerle kredimizden faydalanacaktır. Protokolün ekonomi ve üretimde payı olan taraflara büyük katkıları olacaktır."

Yahşi, protokolün üreticinin finansmana erişimini kolay kılacağını da sözlerine ekledi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ise sanayicinin en önemli sorunlarından birinin de finansman olduğundan söz ederken, "Araştırmalarla da şirketlerin yüzde 48’inin bu konuda sorunları olduğunu görüyoruz. Ölçekler itibari ile küçüklerde durum daha da vahim." dedi. İrili ufaklı şirketlerin en çok ticari krediye başvurduğunu aktaran Küçük, "İSO olarak amacımız sanayinin rekabet gücüne katkı yapmaktır. Bu anlamda engel gördüğümüz alanlara çare üretme gayretindeyiz. Albaraka ile yapacağımız protokol bu gayretin bir sonucu." ifadelerini kullandı. Küçük, finans sektörü ile el ele vererek ülkeyi büyütmeye kararlı olduklarına temas etti. Toplantıda gazetecilerin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) kapanan borç ile ilgili sorularına Küçük, "IMF ile uzun zaman alan bağlarımıza baktığımızda önemli bir gün. Ciddi bir borç kapatılıyor. Burada esas olan, ekonominin güçlenerek yola devam etmesi. Bu borcun kapanması bize moral verici taşlar, yol haritası olabilir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: