Albay İbrahim Çolak Köşkü’nün Restorasyonu Başladı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinin sahip olduğu en önemli tarihi yapılarından biri olan ve İstanbul-Bursa girişinde adeta...

Bilecik’in Bozüyük ilçesinin sahip olduğu en önemli tarihi yapılarından biri olan ve İstanbul-Bursa girişinde adeta ilçenin vitrini konumunda olan tarihi Albay İbrahim Çolak Köşkü’nün restorasyon çalışmaları başladı.

Yıllardır restorasyonu yapılması beklenen Bozüyük’ün tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Albay Çolak İbrahim Bey Köşkü’nün sahip olduğu tarihi güzellikler, nihayet başlatılan restorasyon çalışmaları ile gün yüzüne çıkıyor. Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı’nın girişimleriyle ve Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar’ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar bugünlerde hız kazandı. Tarihi köşkün ilçeye kazandırılması için gerekli restorasyon projeleri hazırlandı ve bu projeler Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylandı. Köşkün restorasyon projesi maliyetinin büyük bir bölümünün valilik katkı payı hesabından temin edileceği geriye kalan diğer kısmının da Bozüyük Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Ertuğruloğlu İbrahim Selami Çolak'a ait olan tarihi yapı, bu kişinin oğlu Ertuğrul Çolak tarafından tarihi dokusu bozulmamak şartı ile müze, konukevi, sosyal ve sportif mekan, huzurevi gibi hizmetler için kullanılmak şartı ile 2002 yılında Bozüyük Belediyesi'ne bağışlanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: