Albay Temizöz Diyarbakır'a getirildi

(AA)Cizre'de sürdürülen kazı çalışmalarında bulunan kemiklerle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda dün akşam saatlerinde gözaltına alınan ve Kayseri Askeri Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından geceyi Garnizon Komutanlığı'nda geçiren Albay Cemal Temizöz'ü taşıyan araç Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır 7 Kolordu Merkez Komutanlığına getirildiği bildirilen Albay Temizöz'ün ifadesi özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet savcısınca alınacak.

Albay Temizöz'ün, 2 tanığın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına ifadeleri doğrultusunda gözaltına alındığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde görev yaptığı 1993-1996 yılları arasındaki dönemde kaybolan kişiler ile ilgili ifadesine başvurulacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Cizre-İdil kara yolundaki Kuştepe köyünde 16 Mart 2009 tarihinde başlatılan kazı çalışmalarında 20 kemik parçası bulunmuş ve olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan biri tutuklanmıştı.Kemik parçalarıyla ilgili olarak aranan Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak da önceki gün Mardin'de yakalanarak Diyarbakır'a getirilmiş ve tutuklanmıştı.