Albay ve beraberindeki 21 kişi tutuklandı

İZMİR (İHA) - İzmir'in Bergama ilçesinde tarihi eser kazısı yaparken yakalanan ve aralarında 1 albay, 2 astsubay ile 1 şarkıcının da bulunduğu toplam 21 kişi, savcılık tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekiplere, Bergama'da görevli bir asker tarafından tarihi eser kazısı yapıldığı ihbarı geldi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Zeytindağ bölgesinde kazı yapan 7 kişiyi görerek takibe aldı. Yapılan takip sonrası kazı yaptıkları belirlenen 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili araştırmasını sürdüren ekipler, D.Ö. isimli şahsın üzerinden albay kimliği çıkması üzerine şok oldu. Kimliğin sahte olma ihtimalini
değerlendiren ekipler, yaptıkları araştırmada şahsın Ankara Okullar Komutanlığı'nda görevli Jandarma Albay D.Ö. olduğunu belirledi.

Reklam
Reklam

Araştırmayı genişleten ekipler, telefonları inceleyerek en son konuşulan kişilerin Bergama İlçe Jandarma Karakolu'nda görevli S.D. ile İzmir'de bir karakolda görevli V.K. olduğunu tespit etti. Yakalanan şahıslar üzerinde 3 adet tabanca ele geçirildi. Soruşturmayı genişleten ekipler, tarihi eser kazısı yapan 1 albay, 2 astsubay ile onlara yardımcı olan toplam 21 kişiyi iki gün boyunca sorgulandı. Olay yerinde kazı yapmak için kullanılan cihazları bulan ekipler, herhangi bir tarihi esere rastlamadı. Gözaltına alınan 21 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltına alınan Albay D.Ö., ifadesinde olay yerinde toprağı tesviye yapmak için bulunduklarını, herhangi bir kazı çalışması yapmadıklarını iddia etti. Şahsın Ankara'daki evinde yapılan aramada da herhangi bir tarihi eser bulunamadığı öğrenildi.