Albayrak: "Sivas maçı bardağı taşırdı"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, bundan sonra hakem hatalarıyla karşılaştıkları her maçtan sonra gerekli uyarıları gerek Futbol Federasyonu'na gerekse hakemlere yapacaklarını söyledi.

Albayrak, NTV'de katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, Sivasspor maçının hakemi Bülent Demirlek'in daha önce Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan olaylı maçı yönettiğini hatırlattı. Söz konusu maçta Demirlek'in soyunma odasına gitmesine rağmen sahaya çıktığını kaydeden Albayrak, "Maçı 2 kez durdurdu ve saha savaş alanına döndü, ama maalesef o maçı tatil edemedi. Trabzon'da kesinlikle tasvip edilen bir olay değil, ama ufak bir olayın ardından hakem kararlı şekilde soyunma odasına gitti. Artık geçmiş maçta yapmış olduğu hatadan mı kaynaklanıyor? Daha önceki hatayı bizim maçta telafi imkanı yok. Bir yerde bir hata yapıyorsunuz, başka bir yerde hatayı telafi etmeye çalışırsanız yanlış olur. Maalesef böyle bir harekete girişti" dedi.

Reklam
Reklam

"HAKEM CESARETLİ DAVRANMADI"
Maçın tatil edilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Albayrak, "Sayın valimiz, sayın emniyet müdürümüz kendilerine ısrarla (İsterseniz 10 dakika içinde sahayı da boşaltırız) dediler. Maçın 30 saniye kalan kısmının oynatılmasını istediler, ama maalesef hakem arkadaş bu cesareti kendisinde göremedi ve maçı tatil etti" diye konuştu.

"HAKEM HATALARI EN FAZLAZ BİZE OLUYOR"
Futbol Federasyonu seçimleri sürecinde Haluk Ulusoy'u desteklediklerini kaydeden Albayrak, şöyle devam etti: "O süreçte Trabzonspor Kulübü olarak Haluk Ulusoy'un arkasında dik duran ve kendisinin seçilmesi noktasında en büyük gayreti sarf eden Trabzonspor Kulübü idi. Maalesef üzülerek söylüyorum, bugüne kadar kamuoyunda bir iki kez bunu dillendirdik, hakem hatalarından en fazla etkilenen kulüplerin başında biz geliyoruz. Özellikle geçen yıl gerek lig gerek kupada hakem hatalarıyla karşılaştık."

"SİVAS MAÇI BARDAĞI TAŞIRDI"
Fortis Türkiye Kupası'nda geçen yıl Kayseri Erciyesspor'a hakem hatalarıyla elendiklerini iddia eden Albayrak, "1-0 yenmemize karşın penaltı atışlarında elendik. Hakem hatalı bir yönetim göstermişti. Ligde de en az 6-7 maç hakem hatalarıyla puan kaybetmiştik. Sivasspor maçı bizim bardağımızı taşıran son damla oldu. Bundan sonra her maçın ardından gerekli uyarılar, gerek federasyona gerekse hakem arkadaşlarımıza yapılacaktır."

Reklam
Reklam

Albayrak, adalet terazisinin ölçülerinin farklı işlediğini savunarak, "Fenerbahçe'ye başka, Galatasaray'a başka, Beşiktaş'a başka, Trabzonspor ve diğer Anadolu takımlarına başka. Biz bu cezalar verilirken her takıma karşı aynı ceza yönteminin uygulanmasını, çifte standart uygulanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

"TEKRAR ADAY OLABİLİRİM" Aralık ayında yapılacak genel kurul ile ilgili olarak ise Albayrak, Trabzonspor için yapmayı düşündükleri projeler olduğunu, bu projeleri aralık ayına kadar uygulanabilir aşamaya getirdiklerine inandıklarını ve saha sonuçları da istedikleri şekilde olduğu takdirde tekrar başkanlık için aday olacağını sözlerine ekledi.