Albayrak: "Yanlış başladı, yanlış sürüyor"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Sivasspor maçı ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili olarak, "Maalesef bu olay yanlış başladı, yanlış devam ediyor" dedi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun bordo-mavili takıma verdiği 5 maçlık cezayı Lig TV'ye değerlendiren Albayrak, Sivasspor maçından sonra gelişen olaylara bir türlü anlam veremediğini belirterek, "Tahrikler Sivasporlu sporcular tarafından yapıldı ve 250 bin YTL para cezası verildi. Olayların para ile bir mukayesesi yok. Ceza, kart ile ihraç ile olmalıydı" dedi.

Reklam
Reklam

Trabzonspor'a 5 maç seyircisiz oynama ve 31 bin YTL verilen cezaya itirazının olmadığını ifade eden Albayrak, "Ama hep işler yanlış başladı. Sivasspor'dan 6 sporcu ceza kuruluna sevk edildi. Bunlar Trabzonsporlu sporcuları tahrik etmiş, Trabzonsporlu taraftarı tahrik ederek sahaya indirmiş. Taraftarları dövmüş. Ama 6 sporcu sevk edildikten bir gün sonra oynaması gereken oyuncuların cezası kaldırıyor. Sivasspor'a verilen 250 bin YTL'lik para cezasını niye verdiklerini çözmüş değiliz. Sivasspor'a verilen cezanın adil ve doğru olmadığına inanıyorum."

Yaşanan olay nedeniyle kamuoyundan özür dilediklerini kaydeden Albayrak, şöyle konuştu: "Bundan sonra olmamasını temenni ediyoruz. 3 seyirci sahaya indi sonunda 5 maç seyircisiz oynama cezası aldık. Hukuki olarak itirazlarımız devam edecek. Başladığından bugüne kadar yanlış gidiyor, yanlış devam ediyor. İnşallah sonucu yanlış olmaz. Yapılan yanlışın da bundan sonra herkes sonuçlarına katlanır."

GEÇEN SEZON 2 KEZ
Trabzonspor, geçen sezon 1'i UEFA Kupası, 1'i ise ligde olmak üzere 2 maç seyircisiz oynamıştı. UEFA Kupası'nda APOEL ile yapılan maçta çıkan olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor, İspanya'nın CA Osasuna takımı ile yaptığı maçta 2-2 berabere kalmıştı.

Reklam
Reklam

Bordo-mavili takım, Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle de Ankaraspor maçını seyircisiz oynamış ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmıştı.

Böylece Trabzonspor, geçen sezon seyircisiz yaptığı 2 maçın 1'inde galibiyet, 1'in de beraberlik elde etmiş ve yenilgi almamıştı.