Aldatılan eşe 'tahrik indirimi'

TRABZON (İHA) - Akçaabat ilçesinde, yaklaşık bir yıl önce bir polis memurunu silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Şenol T., 13 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Şenol T. hazır bulundu. Hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan dava açılan Şenol T., pişman olduğunu belirterek "Böyle olmasını istemezdim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Şenol T.'yi 'kasten adam öldürmek' suçundan önce müebbet hapis cezasıyla cezalandırırken, sanığın bu cezasını daha sonra "olaydan önce sanık eşi ile maktül arasında rızaya dayalı ilişki olduğu, sanığın eşinin maktülü eve aldığı, rızaya dayalı olarak cinsel ilişki kurdukları, bu ilişkinin devam ettiği, en son maktulün sanığın yatak odasına girip eşi ile rızaya dayalı cinsel ilişki kurduğu, maktulden kaynaklanan bu hareketlerin haksız olup sanığın iradesi üzerinde baskı oluşturduğu, her ne kadar sanığın eşinin bu ilişkide rızası mevcut ise de bunun sanık açısından bir haksızlık olduğu" gerekçesi düşünüldü. Ayrıca, sosyal ve kültürel yapıya etkisi dikkate alınarak tahrik nedeniyle sanığın cezasının önce 15 yıla indirilmesine, duruşmadaki davranışları da dikkate alınarak 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti ayrıca, sanığın yasak silah bulundurmak suçundan da 10 ay hapis olmak üzere toplam 13 yıl 4 ay ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
Akçaabat ilçesinde 8 Nisan 2007 de meydana gelen olayda, evinde polis memuru Hasan Konukçu'yu eşi M.T. ile birlikte yatak odasında bulan sanık Şenol T.'nin Hasan Konukçu'yu silahla vurarak öldürdüğü iddia edilmişti.