Aldırmaz, 3 Yıllık İcraatlarını Anlattı

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, görevde bulunduğu süreçte ortak akılla, tasarruf odaklı şeffaf...

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, görevde bulunduğu süreçte ortak akılla, tasarruf odaklı şeffaf bir belediyecilik anlayışı içinde önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. Aldırmaz, yerel seçimlerde birikimi, emeği, hizmeti olan birinin başkan adayı yapılması gerektiğine inandığını söyledi.

Aldırmaz, 3 yıl 11 günlük görev süresinde yaptığı hizmetleri ve projesini yürüttükleri çalışmaları düzenlediği basın toplantısı ile anlattı.

“Ortak akılla hareket edeceğiz” diye yola çıktıkları ve bu prensibin Türkiye genelinde hızla benimsendiğini belirten Aldırmaz, belediye olarak günde 80 ayrı noktada hizmet ürettiklerini kaydetti. Bölgesel işbirliğini de önemsediklerini vurgulayan Aldırmaz, “İskenderun’dan Mersin’e kadar 350 kilometre sahil şeridi, denizi, yaylası, ovası olan bir coğrafyada İstanbul’dan sonraki ikinci büyük metropol konumundayız. Dolayısıyla bölgemiz büyük fırsatlar barındırıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Aldırmaz, hizmette tasarrufa dayalı üretimi amaçladıklarını ve altyapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini, doğrudan temine gitmeden ihaleleri de şeffaf şekilde yaptıklarını anlattı.

"16 BULVAR AÇTIK, 30 KÖPRÜ YAPTIK"

Adana’da günde 400 bine yakın vatandaşın resmi dairelerden hizmet almak amacıyla aynı merkeze akın etmesinin yol açtığı sıkıntılara dikkat çeken Aldırmaz, ana artellerdeki tıkanmaları açmak ve hareketliliği sağlamak amacıyla 16 bulvar açtıklarını, 30 ayrı köprü yaptıklarını söyledi.

Bütün köy yollarını asfaltladıklarını, yine köylere 1 yılda 400 kilometre içme suyu şebekesi döşediklerini kaydeden Aldırmaz, engellilerin kent yaşamını kolaylaştırdıklarını, mezarlıkları yeniden düzenlediklerini de söyledi. Aldırmaz,yaptıkları bazı hizmetleri de özetle şöyle sıraladı:

“Bütün küçük sanayi sitelerinin ve okulların bahçelerini peyzaj düzenlemeleri ve asfalt yaptık. Katı atık bertaraf tesisini üç kat büyüterek enerji üretim kapasitesini de 5 megawatttan 15 megawata çıkardık. Yüreğir Atık Su Arıtma Tesisleri’ndeki kötü kokuyu ortadan kaldırdık. Amatör spora sahip çıktık, 113 bin 500 amatör gence destek olduk. 3 yılda 150 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. Adana’nın ulaşım mastır planını yaptık. Bu kapsamda 16 bulvar açtık. Güneyi kuzeye bağlayan 6, doğuyu batıya bağlayan 4 bulvar yaptık. Var olanları da iyileştirdik. Güney Çevre Yolu projesinin demir yolu taşımacılığını da kapsayacak şekilde projesini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na onaylattık. Kentimizin tarihi kimliğine sahip çıktık. Müze sayımızı 4’ten 16’ya çıkardık. Altın Koza’yı Anadolu ile buluşturduk. 60 günde 14 bin 500 kilometre yol yaparak 65 kente ulaştık. Alo 153’ü devreye koyduk. Halkla ilişkiler bölümümüzü güçlendirdik. 'Gençlerimiz geleceğimizdir' diyerek bin 500 fakir gence ücretsiz kurs verecek gençlik merkezi oluşturduk. Atıl vaziyetteki Mimar Sinan Amfi Tiyatro’ya el atarak yılda bin 800 gence sanat eğitimi verecek mekanlar oluşturduk. 5 ayrı mahalledeki parka kütüphane ve okuma salonu açtık. 3 yılda 946 kilometre içme suyu borusunu yeniledik. 643 kilometre de kanalizasyon ve atık su borusunu yeniledik. 152 kilometrelik ana kolektöre 105 kilometre ilave ettik. Asfalt şantiyesini taşıdık, kapasitesini üç kat arttırarak günde 3 bin 200 ton asfalt üretecek hale getirdik. Bütün ilçelerimizin asfalt ihtiyacını karşılayacak durumda. Metronun ikinci etap projesini yapıp, bakanlığa teslim ettik.”

Reklam
Reklam

ADANA’DAN YUMURTALIK VE TUZLA’YA BULVAR

Zihni Aldırmaz, Tarihi Kentler Birliği ile Mersin’den Hatay’a kadar tarihi bütünlüğü ortaya çıkaracak çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarından ötürü ödüllendirildiklerini de hatırlattı.

Tasarruf odaklı çalışmalarına da dikkat çeken Aldırmaz, “Yaptığımız köprülen ve yol çalışmaları sonucu dolmuşcular ayda 450 bin TL akaryakıt tasarrufu yaptıklarını bize beyan etti. Aldığımız katı atık nakil araçları sayesinde de yılda 6 milyon TL tasarruf sağladık. İçme suyu şebekesini yenileyerek kayıp kaçak oranını yüzde 57’den yüzde 38’e indirerek yüzde 16 oranında tasarruf sağladık” diye konuştu.

Planladıkları projelere de değinen Aldırmaz, Adana’ya 125 kilometrelik bisiklet yolu yapacaklarını belirterek, “Vatandaşımız istediği yere bisikletle gidip gelebilecek. Ayrıca metro duraklarına bisikletler koyarak kartla bunlardan faydalanma imkanı sunacağız. Adana’dan Yumurtalık’a ve Tuzla’ya Seyhan nehrinin iki tarafından birer 45 kilometrelik birer bulvar yapacağız. Ayrıca Yumurtalık, Karataş ve Tuzla’yı da bir bulvarla birbirine bağlayacağız.10 ilçenin 9’unun asbestli fosseptik borularını yenileyeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“GÖREV VERİRLERSE HAZIRIM”

Yaklaşan yerel seçimlerde başkan adaylığı için partilerden teklif alıp almadığına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Başkan Vekili Aldırmaz, “Adaylık konusunda bir kriter olması lazım. Bir bilgi birikimi, dünya görüşü olan, emeği, hizmeti olan insanın aday olmasında fayda var. Görev verilirse yaparız. Ancak siyaset bizim için olmazsa olmaz değil. Biz Adana’nın güneyine, kuzeyine, doğusuna ve batısına hizmet vermek için yola çıktık. Bunu da hep birlikte başardık. Zamanı gelince partiler kararını verecektir. Bu işi ben biliyorum ama tek adam politikasına da karşıyım. Adanalının maceraya fırsat vereceğini sanmıyorum.” Diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz