Aldırmaz: “birlikte Oldukça Aşamayacağımız Engel Yok”

Adana’da ‘Engelsiz Yaşamı Destekliyoruz’ konulu toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, “Birlikte oldukça aşamayacağımız...

Adana’da ‘Engelsiz Yaşamı Destekliyoruz’ konulu toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, “Birlikte oldukça aşamayacağımız engel yok” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan ve Vali Yardımcısı İbrahim Avcı’nın da katıldığı toplantıda önce Ergun Özfırıncı’nın yapımcısı olduğu, Serkan Özyumuşak’ın yönettiği ve Celal Karadoğan’ın oynadığı kısa film gösterildi. Büyük beğeni toplayan kısa filmin son bölümünde Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan’ın engelsiz yaşamı destekleyen mesajları yer aldı.

Reklam
Reklam

Kısa filmin ardından sahneye çıkan ve tekerlekli sandalyeye oturan Zihni Aldırmaz, engelsiz kent için yapılan çalışmaları anlattı. Filmin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Aldırmaz, “Adana kabuğunu kırdı. Adana artık yükselişte. Tüm oda başkanları, dernek başkanları burada. Sayın Valimiz burada. Bu birliktelik oldukça Adana olarak aşamayacağımız engel yok. Biz Türkiye’de bu işi herkesten önce çözecek güçteyiz” dedi. Aldırmaz, Ramazan ayına birkaç gün kaldığını anımsatarak, tüm camilerin engelsiz hale getirilmesi çağrısında bulundu.

Okullar açılmadan önce aynı çalışmanın okullarda da yapılmasını isteyen Aldırmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak yol, kaldırım ve ışıklarda çalışmalar yapmayı görev edindik. Hep beraber binalardaki, işyerlerindeki engelleri birlikte kaldıralım. Engelleri kaldırmayan işyerlerine ‘Bu işyeri engellidir’ tabelası asacağız. Engelleri kaldırdığı zaman ‘Bu işyeri engelsizdir. Teşekkür ederiz’ tabelası asacağız. Ben engellilerin kullanamadığı hiçbir şeyi kullanmıyorum. Hedefimiz engelsiz bir kent yaratmak. Birlikten kuvvet doğar. Ortak akıl ortak başarı birliktelikle olur” ifadesini kullandı. Zihni Aldırmaz, kısa vadede tüm belediye otobüslerini engelsiz hale getirmek amacında olduklarını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan da engelsiz yaşam ile ilgili görüşlerini ve çalışmalarını anlattı. Toplantıya ayrıca Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap, Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş, engelli dernekleri yöneticileri, engelli vatandaşlar katıldı. Toplantının sonunda Riga Boya tarafından engellilere 20 tekerlekli sandalye hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: