Aldırmaz: İmarda Tıkanıklığın Sorumlusu Biz Değiliz

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, şehirdeki imar tıkanıklılığının sorumlusunun belediye meclisinin olmadığını, 25...

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, şehirdeki imar tıkanıklılığının sorumlusunun belediye meclisinin olmadığını, 25 binlik planın yönetmelik değişikliği ve itirazlar sebebiyle uzadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, İmar ve Bayındırlık, Kanunlar, Plan Bütçe Çevre ve Sağlık, Ulaşım, Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor, Kadın erkek eşitlik komisyonuna havale edilen 1/ 25 bin ölçekli çevre düzeni nazım imar planının revize edilmesine ait dilekçeyi oyladı. Başkanvekili Aldırmaz, buradaki konuşmasında, daha önce A grubu karne sahibi olmadığı halde plana imza atan mühendisler bulunduğunu, yeni yönetmelikte A grubu karnesi olan mühendislerin imzasının bulunmasının zorunluluk olduğunu hatırlattı. Yönetmelik değişikliği sebebiyle mahkemenin planları iptal ettiğini hatırlatan Aldırmaz, alınan bu kararların 5 binlik ve binlik planları da etkilemesi sebebiyle uzun bir süreç yaşandığını bildirdi. Aldırmaz şöyle devam etti: "Şimdi 25 binlik, 5 binlik ve arkasına binlik, bu kolay hadise değil. Herkes itiraz ediyor. Arkadaşlarımız da sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyerek yiyor, süreç alıyor. Ama en son gelen müfettiş raporunda da daha çabuk hareket edilmesi, şayet 10 gün dolmazsa, başkan tarafından meclise getirilmesi diye bazı tenkitler de var. Bu gecikme aslında bütün geçmiş mahkeme kararlarının, diğer hususların bir miladı gibi."

Reklam
Reklam

Aldırmaz, kentin planının olmadığı eleştirilerine ise "Bu kentte çok büyük işler yapılıyor. Hatalar olabilir. Bizim yaptığımız 25 binlik planın, imar revizyon planı. Dolayısıyla, bizim zaten 25 binlik planımız var. Ama biz onun üzerinde revizyon yapıyoruz. Yani iptal olmuş değil." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz