Aldırmaz: Kocavezir İş Merkezi’ndeki Yeraltı Suyu Sorununu Çözmeye Hazırız

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, geçtiğimiz Aralık ayında şiddetli yağmur sonrası dükkânları su...

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, geçtiğimiz Aralık ayında şiddetli yağmur sonrası dükkânları su altında kalan Kocavezir İş Merkezi’ndeki sorunu çözmeye hazır olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin şubat ayı ilk oturumunda, söz alan CHP’li Bekir Sıtkı Özer’in konuyu gündeme getirmesi üzerine Aldırmaz, “Buranın hukuki altyapısı Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre çözülür. Kocavezir İş Merkezi yönetimi anlaşsın. Yaptıkları takdirde, biz belediye şirketleri olarak payımıza düşeni ödemeye hazırız.” dedi. Yer altı suyunun ilde bazı yerlerde 30 santimetre, kimi noktalarda 1 metre yükseldiğini hatırlatan Aldırmaz, özellikle kumluk alanlardaki suyun pompalarla çözülmesinin çok tehlikeli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Böyle bir yöntemin, boşluk nedeniyle binaların çökmesine neden olduğunu vurgulayan Aldırmaz, “Bundan dolayı suyu çekmemek lazım. Bu suyla yaşayacağımız ortada. Çok iyi bir bohçalama sistemiyle yer altı ve üstünden gelecek sulara mani olmak gerekir. İlde inşaatı devam eden oteller bu hususta güzel bir izolasyon yapıyor. Nehrin kenarındaki bir yapıda hiç su yok. İzolasyon için önce zemindeki su çekilmeli. Bize verilen bilgilere göre, iş merkezindeki bu sıkıntı için 4 milyona ihtiyaç var. Orada esas olan, zemini su seviyesine kadar doldurup, köklü bir çözüm üretmektir.” diye konuştu.

Aldırmaz, 20 yıl önce satılan binanın tamamını şirket yasalarıyla yapmanın imkânsız olduğunu savundu. Aldırmaz, Kat Mülkiyeti Yasası’na göre ancak meselenin halledilebileceğini aktardı. Otopark ve İmar A.Ş’ye ait arsa ile iş merkezinde belediyenin yarı yarıya payı bulunduğuna işaret eden Aldırmaz, “Sıkıntılı günlerinde esnaf orayı boşaltmak istiyor. Bahar gelince ‘gelecek kışa kalsın’ diyor. O sıkıntı bizde var. 20 yıl belediye burayı yapıp, satmış. Herkesin tapusu cebinde. Ayıplı malın süresi beş yıldır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ÖZER: BELEDİYE YILDA ORTALAMA 500 BİN TL ENERJİ BEDELİ ÖDÜYOR

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer de esnafın iş merkezinde 20’yi geçkin kuyu açıp, bina dışına 7 ayrı noktada sabit, elektrikli büyük sondaj pompası yerleştirdiğini açıkladı. Belediyenin, binada yılda 480-528 bin TL elektrik ve yakıt parası ödediğini anlatan Özer, şöyle devam etti:

“Senelik ortalama 500 bin TL’lik yakıt ve enerji bedelinin yanısıra bodurum katın kötü şartları, esnafın içinde barınıp, müşterilerin ziyaret edebileceği durumda değildir. TEDAŞ’a ait trafo ve elektrik ekipmanlarının su altında kalması sonucu ölüm tehlikesi riski çok yüksektir. Bodrum katın iptal edilip beton dökülmesi, suyun zemin kata çıkmasına engel olmayacaktır. Yapılması gereken tek çözüm, han içinde dükkân sahibi esnafın bir süreliğine üst kattaki boş yere tahliye edilip, tek seferde yalıtımın yapılmasıdır.”

İşhanında yalıtım uygulamaları hakkında detaylı bilgi veren Özer, ortalama 2 milyon TL’ye mal olması öngörülen bu çalışma ile bugün ödenen elektrik ve yakıt maliyetinin 4 yılda karşılanacağını sözlerine ekledi. Daha sonra görüşülen gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: