Aldırmaz, Tepebağ Kazısında Incelemelerde Bulundu

 Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Tepebağ Mahallesi'nde süren kazı çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Tepebağ Mahallesi'nde süren kazı çalışmalarında incelemelerde bulundu. Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, mahallede 56 binayı kamulaştırarak sit alanını koruma altına aldıklarını anımsattı. Çalışmaların, Adana Arkeoloji Müzesi'nin katkısıyla ve Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gülşen'in danışmanlığında sürdürdüğünü aktaran Aldırmaz, kazılarda kaide, kulp parçaları, kandil parçaları ve metal parçaları bulunduğu bildirildi. Adana'nın tarihsel birikime sahip olduğunu kaydeden Aldırmaz, "Tepebağ, tarihi birikimin olduğu Çukurova’daki en önemli bölge. Tepebağ’daki tarihi birikimin ortaya çıkması en büyük hayallerimizden biriydi. Bu çalışmayı başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kazı çalışmaları ilerledikçe Adana'nın tarihi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olacağız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: