Aldırmaz’dan 'bölgesel Işbirliği' Ziyaretleri

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ‘Bölgesel işbirliği’nin şehirlerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu...

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ‘Bölgesel işbirliği’nin şehirlerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Aldırmaz, “Her türlü etkinliklerimizde birbirimizi destekleyebiliriz. Birlikte önemli etkinlikler hazırlayabiliriz. Kardeş, aile ilişkisi içerisinde olduğumuz zaman, bir bütünün parçası olarak birbirimize çok daha faydalı olabiliriz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adanalı işadamı Cemil Eryürek’le birlikte Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Adana’nın Osmaniye’yi unutmasının, Osmaniye’nin de Adana’dan kopmasının mümkün olmayacağını söyleyen Vali Celalettin Cerrah, “Yıllar önce Osmaniye, Adana’nın ilçesiydi. 1996 yılından sonra il oldu. Adana ile birlikte Türkiye’nin ekonomisinde, turizminde söz sahibi olmak istiyoruz. Tarımsal ürünlerin tanıtımında, organize sanayi bölgesinin gelişmesinde, Adana’nın sanayide isim sahibi olmasından dolayı, birlikte hareket edebilirsek, Türkiye’de söz sahibi olacağımızdan eminim. Adana’yı unutmadık, unutmamız mümkün değil. Adana ile birlikte hareket edeceğimizden eminim. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz’ın Osmaniye’yi ziyaret etmesi bizi mutlu etti.” şeklinde konuştu.

ALDIRMAZ: HER ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ.

‘Bölgesel işbirliği’ çerçevesinde Osmaniye’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova coğrafyasının, nüfus ve potansiyel açısından İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci metropolü olduğunu söyledi. Aldırmaz, “Çukurova olarak, İstanbul’dan sonra en büyük biziz. Birlikte hareket edersek hepimiz karlı çıkarız. Bu işbirliği inşallah hepimizi ayağa kaldıracaktır.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Çukurova coğrafyasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz da şunları söyledi: “Sayın Cerrah geldikten sonra Osmaniye bir ivme kazandı. Önümüzdeki yıl Portakal Çiçeği Festivali düzenleyeceğiz. Belki sert çekirdekli meyveler için de festival yaparız. Bu tür etkinliklerde siz Mehter Takımı’nı bize gönderirsiniz. Biz de belediyemizin bandomuzu, THM, TSM, halk oyunları ekiplerini Osmaniye’ye gönderebiliriz. Çukurova Devlet Senfoni Orkestramız da Avrupa’da söz sahibi. Bu işbirliği inşallah hepimizi ayağa kaldıracaktır.” şeklinde konuştu. Cerrah ve Aldırmaz, daha sonra birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler.

Daha sonra Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, burada belediye anı defterini imzaladı.

Zihni Aldırmaz, burada da ‘Bölgesel İşbirliği’nin önemine değindi. Bu çerçevede diyalogun artırılmasından yana olduklarını anlatan Aldırmaz, “Her türlü etkinliklerimizde birbirimizi destekleyebiliriz. Birlikte önemli etkinlikler hazırlayabiliriz. Kardeş, aile ilişkisi içerisinde olduğumuz zaman, bir bütünün parçası olarak birbirimize çok daha faydalı olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da Zihni Aldırmaz’ın ‘Bölgesel İşbirliği’ ve ‘Ortak akıl’ çabalarını takdir ettiklerini ve sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Gelişen, büyüyen Türkiye’nin; alt dinamiklerde lokomotif unsurlara ihtiyacının olduğunu kaydeden Başkan Kadir Kara, “Bölgesel olarak işbirliğini geliştirmemiz gerek. Ortak akla ihtiyacımız var. Çünkü değerlerimiz ortak. Kültür ve tarihsel açıdan buna ihtiyacımız var. Adana, bölgede etkin bir yerleşim merkezi. Osmaniye ve diğer il, ilçeler ‘Ortak akıl’ anlayışıyla hareket edebilirsek, ‘Bölgesel İşbirliği’ni geliştirebilirsek, ülkenin kalkınmasında önemli yararlar sağlayacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, daha sonra Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Karalar ile Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’i de makamlarında ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz