Alerjik şikayet ortadan kalkıyor

Amerikan Hastanesi doktorlarından Doç.Dr. Teoman Dal Alerjik nezlenin tedavisinde uygulanan en yeni teknolojinin yüksek yoğunlukta ışıktan oluşan Rhinolight Tedavisi (Işık Tedavisi) olduğunu söyledi.

İZMİR (ANKA)- Dal, ışık tedavisi ile burunda alerjiye bağlı gelişen kaşıntı, akıntı, tıkanma, aksırık gibi her türlü şikayetin yok edildiğini dile getirdi.

Bilgisayar destekli Sinüs Cerrahisi, Horlama Cerrahisi, Onkolojik Cerrahisi, Endoskopik Sinüs Cerrahisi ile balonla yapılan sinüs (Balon Snoplasti) konularında uzmanlaşmış bir bilim adamı olan Doç.Dr. Dal, ANKA'ya Rhinolight tedavisi üzerine bir açıklama yaptı.

Dal açıklamasında, “Birkaç dakikalık seanslar halinde uygulanan ışık tedavisi ağrısız bir uygulamadır ve bir ya da iki tedaviden sonra olumlu etkileri hemen izlenebilir” dedi.

Reklam
Reklam

Doç.Dr. Dal, burun içi ışık tedavisi fototerapinin allerjik nezlesi olan bütün hastalara uygulanabileceğini belirterek, "Nezlenin tedavisinde uygulanan en yeni teknolojinin özel bir içeriğe sahip olan ve yüksek yoğunlukta ışıktan oluşan Rhinolight Tedavisidir. Bu tedavi ile burunda alerjiye bağlı gelişen kaşıntı, akıntı, tıkanma, aksırık gibi her türlü şikayet yok edilebilir" diye konuştu.

Doç.Dr. Dal, Bu tedavi alerjik nezle ile ilgili şikayetleri burun spreyleri ve ağızdan alınan alerji ilaçları ile kontrol edilemeyen hastalar, standart tedavilerin, yan etki ya da başka hastalıklar için kullanılan diğer ilaçlarla etkileşim gibi çeşitli nedenlerle uygulanamadığı hastalar ile uzun dönem ilaç kullanmak istemeyen hastalar tarafından özel olarak tercih edildiğini belirtti.

Doç.Dr. Dal, bazı alerji hastalarına da bu yöntemin uygulanabileceğini söyleyerek şunları kaydetti:

"İki hafta içinde uygulanan 6 ya da 8 seanstan oluşan Rinolight tedavisinde özel dalga boylarındaki ışınların karışımından oluşan bir ışık kullanılmakta ve burun delikleri yolu ile yapılan uygulama sırasında herhangi bir sıcaklık ya da ağrı hissi oluşmamaktadır. Dokuda herhangi bir kalıcı hasar oluşmadığından alerji hastalarında bir sorun yaşanmadan uzun dönemler kullanılabilmektedir.

Reklam
Reklam

Bu yöntem mevsimsel alerjisi olan çoğu hastada toplam 6, tüm yıl alerjisi olan hastalarda ise 8 seans olarak uygulanmaktadır. Mevsimsel alerjide ardışık 2 haftada üçer tedavi uygulanırken tüm sene devam eden alerjik nezlesi olan hastalarda ilk hafta yapılan 3 tedaviyi takiben 5 hafta boyunca haftada bir uygulama yapılmaktadır.”

Alerjik nezle tanısı konan bazı hastalarda ise ışık tedavisinin faydası beklenmeyeceği gibi yan etkilerinin de olabileceğini kaydeden Doç.Dr. Teoman Dal, şöyle konuştu:

“Alerjik nezle olan hastaların yanı sıra Bakteriyel burun iltihapları bulunan hastalar, Burun içinde ya da genizde tümörleri olan hastalar, Ciddi burun kuruması ve burun içinde kabuklanma şikayeti olan hastalar, daha önce cilde yönelik ışık tedavisi sırasında ciltte ciddi sorunlar yaşamış olan hastalara ışık tedavisi uygulanamaz. Ayrıca henüz çocuklarda ışık tedavisi kullanımı ile ilgili yeterli klinik bilgi birikimi olmadığından Rhinolight uygulaması 14 yaş altı gruba önerilmemektedir.” (ANKA)