Alev Savaşçılarına Belge

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde geçici işçi statüsünde çalışmak üzere sınavla alınan 150 orman yangını...

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde geçici işçi statüsünde çalışmak üzere sınavla alınan 150 orman yangını işçisi, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da orman yangınlarında görevlendirilmek üzere Muğla Bölgesinde 150 geçici orman yangın işçisi sınavla işe alınmıştı. Yaklaşık 2 aylık bir eğitimin ardından işçiler sertifikalarını alırken Muğla Orman Bölge Müdürlüğü emrinde geçici işçi statüsünde işbaşı yaptılar.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Ula Helikopter Filosunda düzenlenen sertifika törenine Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, İş-Kur Müdürü İlyas Sarıyerli ve orman teşkilatı mensupları katıldı. Törende konuşan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Yangınlarla Mücadele Şube Müdürü Feda Erdemli, orman yangınları ile mücadele çalışması kapsamında her geçen yıl hem alan olarak, hem de sayı olarak önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi. Erdemli, “Muğla Orman Bölge Müdürlüğü emrine yangınlarla mücadele kapsamında 150 arkadaşımız daha katıldı. Son 3 yılda hem yanan alan anlamında, hem de miktar olarak orman yangınları ile önemli başarılar elde ettik. Şu anda yıllık 150-200 hektar arasında bir yanan sahaya düştük. Elbette orman yangınlarını tamamen durdurmak mümkün değil. Fakat en aza indirmek için tüm ekiplerimiz canla başla çalışıyor” dedi.

Reklam
Reklam

277 YANGINDA 203 HEKTAR ALAN YANDI

2012 yılında Muğla bölgesinde çıkan orman yangınları hakkında da bilgi veren Şube Müdürü Erdemli, “Geçen yıl 267 adet orman yangınında 162,4 hektar alan yandı. Bu yıl 277 adet orman yangınında 203 hektar ormanlık alan yandı. Yangın adedi başına 0,7 hektar bir alan düşüyor. Tüm çabamız bu oranı her geçen yıl daha da aşağılara çekmek” dedi.

“YANGINLARDA İNSAN FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ”

Eğitimlerini tamamlayan orman yangın işçilerinin belge töreninde konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “Son 10 yıl içinde orman yangınlarında büyük başarı elde edildi. Bu başarıda, işçisinden teknik ekibinden ve görevli tüm personelimizin katkısı var. Orman yangınları ile mücadelede insan faktörü çok önemli. Maliye Bakanlığımız tarafından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü için 150 işçi alımı öngörüldü. 6 bin kişilik bir başvurunun ardından yapılan sınavlarda başarılı olan bu arkadaşlarımız eğitimlerini tamamladılar ve aramıza katıldılar. Eğitilmiş insan unsuru orman yangınları ile mücadelede çok önemli. İnşallah yeni takviye yapılan arkadaşlarımız ile yangınsız, kazasız yıllar geçiririz” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından 2 aylık eğitimlerini tamamlayan 3’ü bayan 147’si erkek orman yangın işçisi, dozer operatörü, arazöz şoförü ve telsizcilerin belgeleri protokol tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz