Alevi Kanaat Önderleri: "3. Köprünün Adı Hacı Bektaş-ı Veli Olsun"

Adıyaman’da bir araya gelen Alevi kanat önderleri ortak bir basın açıklaması yaparak, 3. köprünün adının...

Adıyaman’da bir araya gelen Alevi kanat önderleri ortak bir basın açıklaması yaparak, 3. köprünün adının Hacı Bektaş-ı Veli olması teklifinde bulundu.

Demokrasi Parkı'nda yapılan basın açıklamasını okuyan Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Nusret Tunç, “İstanbul’da yapımına başlanan 3. Boğaz Köprüsü AKP’in yeni Osmancılık politikaları çerçevesinde isimlendirildi. Köprünün ve oto yolun yapımındaki doğa ve çevre katliamı tam da köprüye verilen Yavuz Selim adına uyan bir tutumdur. Ecdadı Yavuz Selim, Şeyhül İslamın fetvaları ile Alevileri katletti. Torunları Diyanet İşleri Başkanlığının, müftülerin fetvaları ile doğayı, çevreyi katlediyor bu da yetmiyor, Alevilerin katili olduğu dünya tarafından bilinen birinin adı iki kıtayı bir birine bağlayan köprüye veriliyor. Bu tutum utanç verici bir politika olarak görüyor ve kınıyoruz. Bu isim derhal değiştirilmeli ve köprüye Hacıbektaş’ın adı verilmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: