Alevi Köylerinde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Antalya’nın Kumluca İlçesinde, ilçe müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine Alevi Köyleri de...

Antalya’nın Kumluca İlçesinde, ilçe müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine Alevi Köyleri de katıldı.

İlk etkinlik İlçeye Bağlı Beşikçi Köyünde yapıldı. Beşikçi Köyü İmam hatibi Ali Dalkıran’ın öncülük ettiği etkinlikte, köy halkından oluşan ilahi korosu değişik ilahiler seslendirdi. Daha sonra köylü çocuklar tarafından Peygamber Efendimiz ile ilgili şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Doğan Kaplan günümüze kadar Alevilik ve Sünnilik tartışmasının kaynağında cehalet ve bilgisizliğin yattığını hatırlattı. Kaplan, “Hepimiz Paygamber olarak Hz. Muhammed’in peygamberliğini kabul ediyoruz. Hepimiz Hz Ali’nin Hz. Muhammed’in damadı ve halife olduğunu biliyoruz. Yine hiçbir Müslüman ve Sünnisi ve Alevisiyle Kerbela olayını tasvip etmiyoruz. Bunları bilir ve okursak tartışacak ve paylaşamayacak bir şey olmadığını görürüz” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Alevi Köyü olan Toptaş’ta düzenlenen etkinliklerde Köy Camii Bahçesinde toplanan Alevi ve Sünni vatandaşlar bir arada konuşmaları dinledi ve ikram edilen Kutlu Doğum Yemeğini birlikte yedi. Toptaş’lı çocuklar tarafından Peygamber sevgisi ile ilgili şiirler okundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: