Alevi olduğu için FETÖ mağduru olan kadın görevine geri döndü mü ? Derkin Dörtyol kimdir ?

Alevi olduğu için FETÖ mağduru olup emniyet amiri görevinden türlü oyunlar sonrasında ayrılmak zorunda kalan kadın emniyet amiri görevini geri istiyor. Derkin Dörtyol görevine geri dönecek mi ?

FETÖ'nün hayat karartmalarından biri daha ortaya çıktı. Bir çok hikaye gibi bir hikaye daha ortaya çıktı. Şehit polis kızı olan Derkin Dörtyol emniyet amiri görevinden çeşitli suçlamalar ve iftiralar ile uzaklaştırıldı.

FETÖ'cü olmadığı için Tokat'ta başlayıp Zonguldak ve Konya'da devam eden inanılmaz baskılar ve açılan davalar sonucu meslekten atılmasının ardından iki yıl önce Mersin'e yerleşen eski Emniyet Amiri Dörtyol, yaşadıklarını evini açtığı İHA'ya anlattı. Şehit polis çocuğu ve Alevi olduğunu belirten Dörtyol, babasını kaybettikten sonra onun izinden giderek polis olduğunu söyledi. Yaşadıklarında Alevi olmasının çok büyük etkisi olduğunu iddia eden Dörtyol, her şeyin Tokat'taki görevi sırasında başladığını dile getirdi. Dörtyol, "Orada benimle uğraştılar. O zaman çocuk emziriyordum. Oradan oraya psikolojik baskıyla bir hafta karakol, bir hafta başka bir şubeye gönderdiler. Bir bayana yapılır mı bu sebepsiz yere? 2010 yılında Tokat'tan Zonguldak'a atandım. O dönemde Metin Seyfi Sazak Zonguldak emniyet müdürüydü. O dönemde ben FETÖ'cü olmadığım, düşüncelerim onlara aykırı olduğu ve onların evlerine gitmediğim için uğraşmaya başladılar. Beni uyuşturucu kullanmakla suçladılar, hiç alakası olmadığı halde. Hakkımda soruşturma, ardından da dava açıldı. Kanımda herhangi bir şey çıkmadı. 40 gün boyunca 'nasıl ihraç ederiz' diye oyaladılar. Ama davayı kazanınca tekrar göreve iade edildim. Emniyet müdürü, bu yolla bir şey yapamayınca kışın ortasında Konya'ya tayinimi çıkardılar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

2012 yılında gönderildiği Konya'da da kendisini iki yıl boyunca terör örgütü kapsamında usulsüz olarak dinlediklerini iddia eden Dörtyol, bununla da yetinmeyip fuhuşla ilişkilendirdiklerini ifade ederek, "Nasıl oluyor da bir emniyet amiri görev yaparken iki yıl boyunca usulsüz şekilde terörcü olarak dinleniyor? Konya'da daha önce telefonla görüştüğüm bir fuhuş çetesi yakalanmış, bir sene önce oluyor bu olay. Benim de bir sene sonra bir telefon konuşmam olmuş bir bayanla. Oradan beni yıkmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

Zonguldak'ta uyuşturucuyla ilişkilendirip ihraç ettiklerini, ancak açılan davada adli ceza almadığını ve işine geri döndüğünü ifade eden Dörtyol, fuhuşla ilgili açılan davada ise tanık olarak ifade verdiğini ve yine ceza almadığını söyledi. Dörtyol, bütün bunlara karşın, 2013 yılında Konya'da meslekten ve devlet memurluğundan atıldığını belirtti.

Cevdet Saral: 'Ecevit bu Cemaat'e meftûndur' denildi

Cevdet Saral: 'Ecevit bu Cemaat'e meftûndur' denildi

Terör örgütü mensuplarının istihbarat, kaçakçılık gibi emniyeti kullanabilecekleri en şubelerde çalıştıklarını aktaran Dörtyol, kendilerinden olmayanlara yapılan baskıları da şöyle anlattı: "Biz onların ne olduğunu zaten biliyorduk. Onların evleri oluyor, akşam toplantıları oluyor. Müdürler, amirler, onlar birbirlerini biliyorlar zaten, dışarıdan hiç kimseyi almazlar. Sadece 'Alevisin' veya onlara uymadıysan 'seni bitireceğiz' diyorlar ve kesinlikle de bitiyorlar. Onların oyunlarıyla mağdurum. 15 yıllık emniyet amiriyim. Bu süreçte bana psikolojik baskı yaptılar. Sürekli bir açığını bulmaya çalışıyorlar, 'düğmen koptu, 5 dakika geç geldin' gibi. Sürekli seni soruşturma yapıyorlar. Beni atmak için her türlü oyunu oynadılar. Hakkınızda yalan ifade bile yaptırıyorlar. Bu insanlar çok hainler. Sadece ben değilim, benim gibi birçok polis memuru, amir bu FETÖ'cüler yüzünden istifa etmiştir, kimisi de ihraç edildi benim gibi. İhraç edilemeyenleri de zaten zorladılar istifa için. Birçok kişi var mağdur."

Reklam
Reklam