Alevi Örgütleri Aydın Bileşenleri Madımak Olaylarını Protesto Etti

Aydın'da Alevi Örgütleri Bileşenleri 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Madımak Otel’de yaşanan olaylar sonrası...

Aydın'da Alevi Örgütleri Bileşenleri 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Madımak Otel’de yaşanan olaylar sonrası hayatını kaybedenleri andı. Aevi Kültür Derenekleri Aydın Şubesi, Pir Sultan Dernekleri Aydın Şubesi, Tahtacı Kültür Derneği Aydın Şubesi, Cem Vakfı Aydın Şubesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şubesi üyesi yaklaşık 100-150 kişi yürüyüş yapıp Abide Kavşağı'nda yaptıkları açıklama ile Madımak olayını protesto edip olayda hayatını kaybedenleri andılar. Bu arada yürüyüşte 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı da atıldı.

Reklam
Reklam

Alevi Örgütleri Adına basın açıklaması yapan Rıza Akdemir, "2 Temmuz 1993 yılında 33 kişinin Sivas Madımak Otel’inde yakılarak katledilmesi Ortaçağ vahşetiyle Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, hakların kardeşliğine yapılan bir saldırıydı. Kuşkusuz onlar yandılar ve karanlığa bir ışık oldular. Ama artık karanlığa ışık tutmak bedenlerin ateşlerde külleşmesiyle değil; bilimle, teknikle, akılla olmalı. Bunun için geçmişte yaşanan katliamları unutturmayarak, katliamların yenilenmesini önleyerek, farklılıkların zenginlik olduğu bilincini beyinlere kazıyarak ve hepsinden önemlisi vicdanlarımızla, geçmişimizle, ayıplarımızla, suçlarımızla ışığı çoğaltmalıyız” dedi.

Grup açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: