Aleviler, Kerbela şehitleri için 5 bin kase aşure dağıttı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Manavgat Şubesi, Ehl-i Beyt ve Kerbela şehitleri adına...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Manavgat Şubesi, Ehl-i Beyt ve Kerbela şehitleri adına 5 bin kase aşure dağıttı.
Manavgat Perşembe Pazarı'nda bir araya gelen Aleviler, Kainatın Efendisi Hz. Muhammed (SAV)'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1332. yıl dönümünde toplu dua etti. AKD'nin Kerbela şehitlerini anma ve Muharrem aşuresi dağıtma etkinliğine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Atila Yıldız ve Alevi vatandaşlar katıldı.
Programda toplu aşure duası sonrası Kerbela'da katliamdan kurtulan Hz. Hüseyin'in oğlu Hz. İmam Zeynel Abidin adına da 5 koç şükür kurbanı olarak kesildi. Programda Aleviler arasında kadın Alevi Anası ismiyle bilinen Şehriban Mutluer (Şehriban Ana) Ehl-i Beyt sevgisi adına bir konuşma yaptı. Muharrem ayının Aleviler için yas ve matem ayı olduğunu belirten Şehriban Mutluer, 10 Muharrem 61'de Kerbela'da Emevi Halifesi 1. Yezid'in 73 Ehl-i Beyt'te yaptığı zulmü ve insanlık dışı muameleyi 1332 yıl değil, 100 bin yıl geçse de hiç bir zaman unutmayacaklarını kaydetti.
Mutluer, Aleviliğin özünü Ehl-i Beyt sevgisinin oluşturduğunu ifade etti. Mutluer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kerbela, İslam tarihinde kara bir lekedir. Zalimler, sırf bir iktidar mücadelesi için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in güzide torunu, Ehl-i Beyt'in babası Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyin'i hunharca katletmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV)'in mübarek torunu Hz. Hüseyin'i kalleşçe katleden zihniyeti lanetliyoruz. Hz. Hüseyin Efendimizle birlikte Kerbela'da 72 masum insanın kılıçtan geçirilmesinin hüznünü asırlardır yaşıyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Nasıl yanmasın. Kılınçtan geçirilenler arasında 6 aylık bebeler bulunmaktaydı. Yine de Ehl-i Beyt'in mübarek soyunun devamı için Hz. Hüseyin oğlu Hz. İmam Zeynel Abidin kurtulduğu için Allah'ımıza sonsuz şükrediyoruz. Kerbela, Irak'ta bir şehir değil, Ehl-i Beyt soyunun ciğerinin yandığı yer." Yapılan kurban kesimi ve şükür duasının ardından aşure dağıtımı yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz