Alevilerden Türk Tarih Kurumu'na siyah çelenk

ANKARA (İHA) - Alevi-Bektaşi Federasyonu, Türk Tarihi Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun Kayseri'deki bir sempozyumda yaptığı açıklamalara tepki göstermek için Türk Tarih Kurumu'na siyah çelenk bıraktı.,

Türk Tarih Kurumu önünde toplanan bir grup Alevi-Bektaşi Federasyonu üyesi adına Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser bir açıklama yaptı. Halaçoğlu'nun Kayseri'de düzenlenen bir sempozyumda yaptığı açıklamalarının bilimsellikle hiçbir alakası olmayan ideolojik bir değerlendirme olduğunu iddia eden Eser, "Türk-İslam sentezi ekseninde bir tarih algısına sahip olan bu yaklaşımda Anadolu'nun kültürel ve inançsal ve dilsel zenginliklerini inkar eden tek tipleştirme çabası vardır. 'Kürt yok, Alevi yok' gibi mesnetsiz görüşleri savunmak bilimsel olmaktan çok ideolojik bir amaç gütmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Bu değerlendirmelerin Aleviler'i ve Kürtler'i üzdüğünü söyleyen Eser, Halaçoğlu'nun suç işlediğini iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Yapılan konuşmanın ardından 'siyah çelenk' Türk Tarih Kurumu'nun girişine bırakıldı. Çelengin bırakılmasın ardından bir süre 'Halaçoğlu istifa' şeklinde slogan atan grup daha sonra suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara Adliyesi'ne geçti.