Alevilerin ibadet merkezi Cemevleridir.

Kahraman,”Alevilerin ibadet merkezi Cemevleridir.”

Kahraman,”Alevilerin ibadet merkezi Cemevleridir.”

Adana Alevi Hareketinin ilk önderlerinden,HBV derneğinin ilk kurucusu ,başkanı ve şu an Adana Alevi Kültür derneği başkan adayı olan Yusuf Kahraman,Cemevleri konusunda AKP Hükümetini eleştirdi.

Kahraman açıklamasında Cemevleri Alevilerin ibadet merkezidir,bu inanç merkezlerimizi,yok sayarak kabul etmek istemeyen bir anlayışı,asla kabul etmemiz mümkün değildir diyerek,Alevi toplumunun birlik içerisinden hareket etmelerini istedi.

Eğer bir Ülke’de Çağdaş,Demokratik ve laik bir yönetim anlayışından bahsediliyorsa,devlet vatandaşına eşit mesafede olmak zorundadır.

Reklam
Reklam

Devletin dini asla olamaz diyen Kahraman,İnsanların inanç ve kültürlerini özgürce yerine getirebilmesi devletin tarafsızlığını gösterir,fakat AKP Hükümeti Aleviler konusunda tarafsız değildir diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü:

AKP hükümeti milyonlarca Alevinin yaşadığını görmezden gelebiliyor ve onların cemevi konusunda istek ve taleplerine kulak tıkayabiliyor.AKP Hükümeti ve bu tür anlayış içerisinde olanlara seslenerek,onlar istedikleri kadar demokratik taleplerimize olumsuz yanıt versinler biz yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmak zorundayız,birlik içerisinde bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.Biz bu yola baş koymak için aday olduk,başımızı almak isteyenler çıkabilir,ölümüne mücadele etmeye hazırız,bunu zaman gösterecektir,her şeyin çözümü birlik içerisinde olacağına inanıyorum ifadesini kullandı.

Cemevlerinin cami yada kilisenin asla altarnatifi olmadığını öne süren Kahraman; Cemevleri Alevi toplumunun inanç ve kültür merkezleridir,cemevleri Alevilerin kimliğidir,bu kimliği görmezlikten gelerek,diyanet fetbalarıyla yok sayamak küstahlıktır...

Reklam
Reklam

Alevilerin temel istek sorunlarına ilişkin,AKP Hükümeti,tümüyle Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları doğrultusunda hareket etmektedir,bu yanlıştır,devlet vatandaşına eşit davranmak zorundadır.

Hükümet Alevilerin temel taleplerini bir hak hukuk sorunu, bir eşit yurttaşlık hakkı istemi olarak ele almak ve tarafsız olmak yerine,bir din inanç meselesi olarak ele almakta ve “ulemaya” başvurmaktadır.

Alevileri bu ülkede anlamak istemeyenler şunu çok iyi bilmelidir diyen Kahraman,konuşmasının son bölümünde,hiç kimse kusura bakmasın,bu ülkenin kurucusuda,kuramcısıda,temel taşıda Alevilerdir.

Alevileri ve onların inanç merkezleri olan cemevlerini yok saymak en büyük haksızlıktır diyerek konuşmasını bitirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: