Alevlerin arasından itfaiye aldı

Ataşehir'de bir binanın en üst katında çıkan yangında, alevlerin arasında mahsur kalan zihinsel engelli çocuğu itfaiye kurtardı.

Ataşehir'de bir binanın en üst katında çıkan yangında, alevlerin arasında mahsur kalan zihinsel engelli çocuğu itfaiye kurtardı.

Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi Yeditepe Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın en üst katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bektaş Ailesi'nin evinin en arka odasında çıkan yangını fark eden komşular, durumu itfaiyeye bildirdi.

Bu sırada 4 çocuğuyla birlikte evde bulunan Fatma Bektaş, dışarıya çıkmak için yoğun çaba harcadı. Çocuklarından 3'ünü kurtarabilen Bektaş dışarıya çıkmayı başarırken, 13 yaşındaki zihinsel engelli Murat, alevlerin ortasında kaldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir yandan alevleri söndürmeye çalışırken, bir yandan da Murat'ı kurtarmak için harekete geçti. Yoğun dumanın etkisiyle baygınlık geçiren Murat Bektaş, bir itfaiye erinin kucağında binadan çıkarılarak ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Alevlerin arasından itfaiye aldı | www.mynet.com/video

Fatma Bektaş, baygın haldeki oğlunu görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada binanın çatısını da etki altına alan alevlerin söndürülmesi için olay yerine takviye ekipler çağırıldı. Yangın, takviye ekiplerin de müdahalesiyle söndürülürken, binada büyük hasar oluştu.

Vatandaşlar, itfaiyenin zamanında geldiğini fakat yangının evin arka bölümünde çıkmasından dolayı müdahalenin zor şartlar altında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz