Alex: 'Galibiyet başkana hediye'

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız oyuncusu Alex de Souza, Pazar günü oynanacak olan Beşiktaş maçında kazanılacak galibiyeti Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hediye edeceklerini söyledi.

Alex, klubün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada Fenerbahçe ile ilgili olmayan maçlarda dahi yapılan kötü tezahüratı ve bununla birlikte edilen küfürleri tercüman Ali Orçun Tunçsoy aracılığı ile öğrendiğini, buna en güzel cevabın sahada verileceğini belirtti ve şunları söyledi: "Fenerbahçe'nin çok büyük bir aile olduğunu biz yabancı oyuncular öğrendik, demek ki bazıları henüz öğrenememiş. Takımımıza ya da bu takımın başkanına yapılan tüm hakaretleri her Fenerbahçeli kendi üstüne alır. Bizler bu takımın oyuncuları olarak Pazar günü oynanacak karşılaşmada sahadan galip ayrılarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Taraftarımız da bizim gibi sorumluluğunun bilincindedir. İnanıyorum ki derbi maçında stadımızda boş yer kalmayacaktır.

Reklam
Reklam

Hangi takımın taraftarı olursa olsun tribünde kötü tezahürat yapmadan da takımların desteklenebileceğini vurgulayan Alex şöyle konuştu: "Oynadığımız hiçbir maçta yabancı olduğumuz için edilen küfürlerin farkında olamıyoruz. Ancak maç sonunda bu bize iletiliyor. Ve etkileniyoruz. Bu nedenle Beşiktaş maçında stadyumu dolduracak taraftarlarımızdan ricamız, her ne kadar rakip takımın seyircisi orada olmasa bile küfür etmeden sadece ıslık ve uğultu ile bizi desteklemeleridir. Çünkü ilk kez tam kapasitede dolacak olan Saracoğlu'nun akustiği rakip takımı baskı altında tutmaya yetecektir. Pazar gününün gelmesini bütün takım arkadaşlarımla birlikte heyecanla bekliyoruz"