Alex tarih yazdı

Profesyonel Lig tarihinde 69 yabancı futbolcu oynatan Fenerbahçe'nin en golcü ismi Alex de Souza oldu. Maç başına 0.68'lik gol ortalaması ile oynayan Alex'i, Viorel Moldovan, Marcio Nobre ve Pierre van Hooijdonk izliyor.

Attığı ve attırdığı gollerle Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi olan Alex de Souza, sarı lacivertli takımın lig tarihindeki en başarılı golcüsü. Orta sahada görev yapmasına rağmen gol noktalarını iyi koklayan ve özellikle duran toplarda etkili olan Brezilyalı oyuncu, oynadığı 47 maçta 32 gol attı. Maç başına 0.68'lik ortalamaya ulaşan Alex, 69 yabancı oyuncunun en golcüsü.

Reklam
Reklam

48 sezonluk lig tarihinde 26 ayrı ülkeden 69 yabancı oyuncu transfer eden Fenerbahçe'de 10 gol üzerine çıkan 17 futbolcu arasında Alex'ten sonra en iyi ortalamaya ulaşan Viorel Moldovan. 1998-00 yılları arasında sarı lacivertli formayı giyen Rumen santrfor 53 maçta 33 gol atarak ikinci sırayı elde etti. Joachim Löw döneminde gelen Moldovan daha sonra Fransa'ya gitmişti.

Adına şarkı bestelenen ve attığı her golden sonra "Lorke" sesleriyle stadı inleten Marcio Nobre de istikrarlı çizgisiyle üçüncü sırayı yakaladı. 66 maçta 40 gol atan ve özellikle derbilerde ön plana çıkan Nobre 0.61'lik gol ortalamasıyla gelmiş geçmiş en iyi golcülerden birisi oldu. Son maçta 2 gol atan Nobre, böyle devam ederse, Alex'in en ciddi rakibi olacak.

Aziz Yıldırım döneminde transfer edilen ve 53 maçta 32 gol atarak sarı lacivertli takımda iki lig şampiyonluğu sevinci yaşayan Pierre van Hooijdonk da unutulmazlar arasına adını yazdırdı. Hollandalı oyuncuyu Elvir Boliç, Jay Jay Okocha, Haim Revivo, Dailan Atkinson, Elvir Baliç, Candido Gerson, Fadıl Vokri, Milan Rapaiç, Kennet Andersson, Moshoeu gibi isimler izliyor.

Reklam
Reklam