Alf kaçakçıların korkulu rüyası oldu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün dedektör köpeği ''Alf'', 6 ay içinde 10 ton çay ile 550 bin gümrük kaçağı sigara ele geçirilmesini sağladı.

Cilvegözü Gümrük Kapısı yetkilileri, tütün ve çay koklama konusunda eğitim alan 2 yaşındaki Alf'in ilk görev yeri Cilvegözü'nde yaklaşık bir yıldır görev yaptığını, vatandaşın üzerinde veya aracında tütün ile çay bulunup bulunmadığını 3 ile 5 dakika arasında tespit edebildiğini bildirdi.

Alf'in çok başarılı bir tütün ve çay dedektörü olduğunu belirten yetkililer, 6 ayda 100 kadar çeşitli olayda 10 ton çay ile 550 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmesini sağladığını, kaçakçıların korkulu rüyası, narkotik ekiplerinin ise göz bebeği olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin Kapıkule'den sonra en hareketli kapısı olan Cilvegözü'nde, kaçakçılıkla mücadele eden ekipte görevli Alf'e, yeteneğini kaybetmemesi için her gün düzenli eğitim verildiği, barınağının temizliği, beslenmesi ve sağlığına da özen gösterildiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz