Ali Çınar Bartın Valisi Oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Valiler Kararnamesi'ni onaylamasının ardından Bartın Valisi Bülent Savur merkeze alınırken, Muş Valisi...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Valiler Kararnamesi'ni onaylamasının ardından Bartın Valisi Bülent Savur merkeze alınırken, Muş Valisi Ali Çınar ise Bartın Valiliği'ne atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi'yle 6 vali merkeze çekilirken, 12 ilin valisinin yeri değiştirildi. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kararname ile Bartın Valisi Bülent Savur merkeze çekildi. Savur'dan boşalan Bartın Valiliği’ne ise, Muş Valisi Ali Çınar atandı.

ALİ ÇINAR KİMDİR

1965 yılında Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde doğdu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1988'de Hatay Valiliği'nde stajyer kaymakam olarak göreve başladı. Staj süresini müteakip 1 yıl yurt dışında yabancı dil ve mesleki eğitim gördü. Tokat ili Artova ilçesi kaymakam vekilliğinden sonra 1991 yılındaki kaymakamlık kursunu tamamlayarak asil kaymakam olarak atandı.

Reklam
Reklam

1991-2010 yılları arasında sırası ile Gaziantep-Karkamış, Adıyaman-Sincik, Kayseri-Yeşilhisar, Şanlıurfa-Birecik, Bursa-Mudanya ve en son Gaziantep-Şahinbey kaymakamı olarak görev yapmakta iken Bakanlar Kurulu'nun 13.12.2010 gün ve 2010/1159 sayılı kararı ile Muş Valiliği görevine atandı. Vali Ali Çınar, son Valiler Kararnamesi ile de Bartın Valiliği’ne atandı. Çınar, evli ve 1 kız çocuk babasıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz