Ali Ece: 'Fransızlar lobi yapar'

Tivibuspor yorumcusu Ali Ece, Lyon maçından sonra Beşiktaş yönetimini lobi konusunda uyardı.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lyon sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı 2-1 yenerken maçın öncesinde yaşanan olaylar tüm Avrupa'da yankı buldu.

Tribünün üst kısmında bulunan Beşiktaş taraftarlarının alt kısımda bulunan Fransız taraftarlara yabancı madde attığı ve Fransız taraftarların bu yüzden sahaya girdiği iddia edilirken Ali Ece, bu durumu Fransızların kullanabileceğini söyledi.

"Fransızlar lobi yapar"

Fransızların UEFA üzerindeki lobi gücünden bahseden Ali Ece, Thierry Henry örneğini verdi. 2009 yılında İrlanda Cumhuriyeti maçı son dakikasında Henry'nin elle attığı gol, Fransa'yı 2010 Dünya Kupasına götürmüş ve İrlanda elenmişti. Ali Ece bu örnek üzerinden Fransızların lobi gücünü değerlendirdi.

Reklam
Reklam

AULAS AĞIR SAÇMALADI

Lyon-Beşiktaş maçı bitti ancak Vodafone Arena'daki tarihi rövanş öncesi gündem sıcak kalacak gibi görünüyor. Fransa'daki ilk maçın öncesinde yaşanan tribün olayları sonrası Fransızlar dört koldan çalışmaya başladı. UEFA'yı etki altına almak için kamuoyu çalışmalarına başlayan Fransız ekibi, Vodafone Arena'daki rövanş için güvenlik endişesi yaşadıkları iddiasını ortaya attı.

Lyon'daki maç öncesi yaşananların ardından Fransız taraftarların arasına girerek, çeşitli anonslar yaptıran Lyon Başkanı 90 dakika bitiminde Fransız basınına sıcağı sıcağına açıklamalar yaptı. Aulas, İstanbul'daki rövanş için endişeli olduğunu ifade ederek UEFA'yı göreve çağırdı.

'Beşiktaş yönetimini suçladı'

Beşiktaş'ı bilet dağıtımı nedeniyle suçlayıcı ifadeler kullanan Lyon Başkanı, "Sanırım Beşiktaş maç biletlerini stada girmemesi gereken bazı insanlara dağıtmış. Birçok taraftarımız çıkan olaylar nedeniyle yaralandı" ifadesini kullandı.

Rövanşla ilgili de konuşan Aulas, "İstanbul'daki rövanşta takımım için, oyuncularım için endişeleniyor ve korkuyorum. UEFA bu duruma müdahale etmeli" diyerek, kamuoyu yaratma çabasına girişti.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: