Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu 10. Dönem Mezunlarını Verdi

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu 10. dönem mezunları için tören düzenlendi. Törene İçişleri...

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu 10. dönem mezunları için tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katılırken, tören sonrası şapkalarını atan polisler, birbirlerini tazyikli suyla ıslatma yarışına girdi.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Aleaddin Örsan, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Arif Okcu, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, kamu kurum müdürleri ile polislerin yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin konuşma yaptı. Bakan Şahin, bugün seçkin eğitim kurumunda, 2 yıllık eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan 417 gencin Türk Polis Teşkilatı’na kazandırmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Emniyet teşkilatının iyi eğitilmiş ve üstün vasıflı gençlerle yeni bir güç ve dinamizm kazanacağını belirten Şahin, “Bu kardeşlerimiz emniyet teşkilatımızda göreve başlayacak ve inanıyorum ki çok da başarılı hizmetler yapacaklardır. Bu gençlerimize bundan sonraki hayatlarında ve görevlerinde de içten başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızın biz güvenlik güçlerinden isteği huzur ve güven içinde endişe duymadan yaşamak ve kendini korkusuzca ifade edebilmek arzusudur. Günümüzde terör başta olmak üzere dünyadaki bir çok olumsuz gelişme insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale gelmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Güvenlik hizmetlerinin eskiye nazaran daha çok ihtiyaç duyulan bir alan haline geldiğini ifade eden Şahin, “Bakanlık olarak, her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak, vatandaşlarımıza iç güvenlik hizmetini geliştirerek en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Sunduğumuz tüm hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde de vatandaşlarımızın memnuniyetini daima ön planda tutmaktayız. Güvenlik hizmetlerini sunarken özgürlüklerin korunmasına da çok ama çok özen göstermekteyiz. Çünkü inanıyoruz ki özgürlüklerin olmadığı yerde güvenliğin de bir anlamı kalmamaktadır. Bu bilinçle ve anlayışla bütün çalışmalarımızı özgürlük ve güvenlik dengesi birlikteliğini gözeterek sürdürmekteyiz. Polis ve jandarma kendine emanet edilen malı ve canı iyi korumak halkın huzur ve güven ortamını kalıcı hale getirmek bireylerin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına almakla görevlidir. Bu görevlerini iyi yapmak zorundadır. Aksi takdirde kendi varlık nedeni sorgulanır hale gelebilir. Biz bakanlık olarak polisimizin veya jandarmamızın mevzuatın verdiği görevleri vatandaşımıza layık olan en iyi şekilde yapması için çaba göstermekteyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“POLİSİN VATANDAŞA KARŞI TUTUMU VE DAVRANIŞI, BİZİM İÇİN ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ”

Polisin sokaktaki tavrı ile, vatandaşa yaklaşımı ile sadece kendi kurumunu ve şahsını değil devletin ve milletin saygınlığını da temsil ettiğini aktaran Bakan Şahin, “Bu bakımdan polisin vatandaşa karşı tutumu ve davranışı, şefkatli yaklaşımı bizim için devletimizi için çok ama çok önem taşımaktadır. Güvenlik ve özgürlük dengesinin korunması, insan hakları ve hukuka saygının vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususları her şeyden önce personelimizin eğitimi ile yakından ilgilidir. İçişleri Bakanlığı olarak polisimizin eğitimine her zamankinden daha fazla önem veriyor ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan da kaçınmıyoruz. Her yıl teşkilat mensuplarının en az yarısını hizmet için eğitime tabi tutmaktayız. İnanıyoruz ki eğitime yapılacak yatırımların boşa gitmeyeceği aşikar bir gerçektir. Bu çerçevede hükümetler olarak güvenlik birimlerimizin eğitim konusunda bir zihniyet değişimini gerçekleştirdik. Eğitim müfredatını insan ve hukuk odaklı hale getirdik. Müfredat değişikliği ile birlikte güvenlik personelinin dikkat etmesi gereken etik değerler uluslar arası standartlara uygun hale getirilmiş ve titizlikle uygulanmaya koyulmuştur” şeklinde konuştu. Son yıllarda güvenlik güçlerinin yakaladığı başarıların sağlanmasında daha eğitimli polislerin ve nitelikli personelin istihdamının büyük rol oynadığını kaydeden Bakan Şahin şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Üniversite mezunu gençlerimizi emniyet teşkilatımıza kazandırmak ve eğitim düzeyimizi yükseltmek amacıyla 2005 yılında başlatılan uygulama ile çeşitli illerimizde 10 adet polis meslek eğitim merkezimiz hizmete açılmıştır. Bunun yanında 2003 yılında 18 olan polis meslek yüksek okulu sayımızı da bugün itibarı ile 26’ya çıkarılmıştır. Gerçekleştirilen bu artıştan sonra, 2002 yılında yüzde 18 olan yüksek okul ve üniversite mezunu polis oranımız bugün yüzde 80’lere ulaşmıştır. 26 polis meslek yüksek okulundan 2011 yılına kadar toplam 55 bin 800 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu yıl okullarımızdan 360’ı bayan olmak üzere toplam 7 bin 333 öğrencimiz mezun olacaktır. Bakanlığımızda çalışmalar asla günü kurtarmak adına yapılmamaktadır. Bakanlık olarak emniyet teşkilatımızı dünyadaki gelişme ve değişmelere bağlı olarak polisimizin yürütmüş olduğu hizmetlerden planlı ve projeli çalışmalara büyük önem vermekteyiz. Sorunu tespit ederek sorun odaklı çalışmalar yürütmekteyiz. Bu planlı ve projeli çalışmalar sonucunda özellikle de asayiş suçlarında istikrarlı sonuçlar elde ettiğimizi memnuniyetle ifade etmek isteriz. Diliyor ve inanıyorum ki sizler burada karşılıklı sevgi ve saygıyı insanoğluna yakışır davranışları kardeşlik dostluk ve yardımlaşmayı öğrendiniz. Güler yüzü şefkati her ne şart altında olursa olsun milletine yararlı olmayı ve vatandaşın hizmetine koşmayı kendinize şiar edindiniz. Sizler Türkiye cumhuriyetinin Türk vatanı Türk milletinin yılmaz bekçileri, ülkemizin ve emniyet teşkilatımızın geleceği ve bilgi toplumunun polisleri olacaksınız. Eğitim öğretim hayatınızın sonunda iyi eğitilmiş ufku geniş üstün nitelikli polisler olacaksınız. İnanıyorum ki göreve başladığınızda emniyet teşkilatı sizlerle kuvvetli bir güç ve dinamizm kazanacaktır.”

Reklam
Reklam

“EMNİYET TEŞKİLATIMIZ ARTIK KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA EN GÜVENİLİR KURUMLAR ARASINDA İLK SIRALARDA YER ALMAKTADIR”

Yeni mezun polislerin, mesleki etik değerlerine bağlı ve birlikte iş görme anlayışını kazanmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokratik kazanımların emanetçisi olduklarını vurgulayan Şahin, “Görev alacağınız emniyet teşkilatı artık klasik bir kolluk birimi olmaktan çıkmış sürekli kendisini yenileme içinde olan bir kurum haline gelmiştir. Emniyet teşkilatımız artık kamuoyu araştırmalarında en güvenilir kurumlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Valilerimiz, sizler gözünüzden sakındığınız bu güzel evlatlarınızı her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatana hizmet etsin diye bizlere emanet ettiniz. Veliler olarak bugün mezun olan genç kardeşlerimizin eğitimleri boyunca bunlara her türlü desteği vererek bu sürece önemli katkılar sağladınız. Bu törenin en mutlu kişileri de siz anne babalar, ailelersiniz. Birlik ve beraberliğimizi korumak için başta büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle şükranla anmak istiyorum. Sizlere bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyorum. Mezuniyetiniz mesleğiniz kutlu olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, “167 yıldır polisimiz vatandaşların mutluluğu birlik ve beraberliği için gece gündüz yaz kış bayram tatil demeden canları pahasına görev yaparak güvenlik hizmetlerini başarılı bir şekilde ve fedakarca halkımıza sunmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Halkımızın hizmetine hazır polisler olarak mezun oluyorsunuz. Bu okulun size kazandırdığı bilgi ve görgü ile mesleki ve toplumsa sorumluluklarınıza sahip çıkacağınıza inancımın tam olduğunu belirtmek istiyorum. Görev yapacağınız yerlerde insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkın. Hukuksuzluğa izin vermeyen polisler olacaksınız. Bahtınız açık yolunuz aydın başarınız daim olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu 10. dönem 1.’si Cafer Kurnaz yaş kütüğüne dönem tarihini çaktı. Daha sonra 10. dönem mezunlarından dereceye girenlere diploma ve hediyeler verildi. Diploma törenin ardından mezun polisler polislik yeminini okudu. Yemin törenini ardından polisler, tören geçişinde bulundu. Tören geçişinin ardından şapkalarını havaya atan polisler, çevrede bulunan su hortumunu kaparak birbirlerini ıslattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: